Στην αντεπίθεση η AstraZeneca: Στατιστικά δείχνουν ότι ο κίνδυνος για όσους εμβολιάστηκαν με Pfizer είναι υψηλότερος

Ο συνολικός αριθμός θανατηφόρων περιπτώσεων ανά εκατομμύριο δόσεων σε έξι χώρες, είναι σχεδόν τρεις φορές υψηλότερος για την Pfizer από ότι για την AstraZeneca.

Must Read

Το ποσοστό θνησιμότητας μετά τη χρήση του εμβολίου της Pfizer σε έξι ευρωπαϊκές χώρες είναι σημαντικά υψηλότερο από ότι μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας, που έχει στην κατοχή του το sputniknews.com.

Το γραφείο της κατασκευάστριας εμβολίων στη Μόσχα, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του εγγράφου. «Η AstraZeneca επιβεβαιώνει ότι συνέταξε το έγγραφο. Αυτές οι πληροφορίες δεν προορίζονταν για δημόσια κυκλοφορία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η έκθεση των 12 σελίδων, με τίτλο «Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στα εμβόλια COVID-19 και βελτιωμένη συνεργασία μεταξύ ρυθμιστικών, υγειονομικών υπηρεσιών και φαρμακευτικών εταιρειών – μια πρόσκληση για δράση», παρέχει στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός θανατηφόρων περιπτώσεων ανά εκατομμύριο δόσεων του εμβολίου στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία, την Αυστρία και την Ιταλία, είναι σχεδόν τρεις φορές υψηλότερος για το εμβόλιο της Pfizer από ότι για αυτό της AstraZeneca.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που υπέβαλαν οι κυβερνήσεις και τα σχετικά ιατρικά γραφεία, η Γαλλία κατέγραψε 45,3 θανατηφόρες περιπτώσεις ανά εκατομμύριο δόσεις για την Pfizer, έναντι 17,9 για την AstraZeneca.

Για τη Γερμανία, οι αριθμοί είναι 29,9 έναντι 6,5 αντίστοιχα, για το Ηνωμένο Βασίλειο – 20,7 και 24,2 για τη Νορβηγία – 164,3 και 44,6 για την Αυστρία – 47,5 και 7,5 και για την Ιταλία – 10,9 και 7,3.

Ταυτόχρονα, το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει προτεραιότητα στη χρήση του AstraZeneca για την εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού και το εμβόλιο αυτό είναι το κύριο για πολλές κατηγορίες ατόμων. Μέχρι τις 26 Μαΐου, το 72,9% του ενήλικου πληθυσμού στη χώρα είχε εμβολιάστηκε με μία δόση του εμβολίου, ενώ το 44,8% και με τις δύο.

Σε αντίθεση με τις δηλώσεις των ευρωπαϊκών χωρών σχετικά με τους κινδύνους του εμβολίου AstraZeneca και την άρνηση χρήσης του φαρμάκου, τα στατιστικά στοιχεία της εταιρείας δείχνουν ότι ο κίνδυνος για όσους εμβολιάστηκαν με το Pfizer είναι υψηλότερος.

Η εταιρεία τόνισε ότι δεν είναι η μόνη που πάσχει από κακή δημοσιότητα. Οι κατηγορίες κατά του εμβολίου της, επηρεάζουν την αξιοπιστία των εμβολίων και από άλλους κατασκευαστές και κατά συνέπεια, μειώνουν την προθυμία των ανθρώπων να εμβολιαστούν.

«Μια απόφαση που λαμβάνεται κατά ενός εμβολίου μπορεί ενδεχομένως να διαβρώσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη του κοινού έναντι όλων των εμβολίων, από μια παγκόσμια προοπτική δημόσιας υγείας. Η έλλειψη ευρέος εμβολιασμού θα παρατείνει άσκοπα την πανδημία», ανέφερε η έκθεση.

Η AstraZeneca σημείωσε ότι ο βρετανικός ρυθμιστής φαρμάκων και οι επιστήμονες έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι ο κίνδυνος μόλυνσης με κορωνοιό υπερτερεί σε μεγάλο βαθμό του κινδύνου σοβαρών παρενεργειών από τους εμβολιασμούς. Η εταιρεία επιβεβαίωσε περαιτέρω την ετοιμότητά της να συνεργαστεί με επιστημονικούς φορείς προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια του εμβολιασμού βάσει των αρχών της πλήρους διαφάνειας.

«Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος για τη μείωση των επιπτώσεων της πανδημίας και έχει ήδη δείξει μεγάλες μειώσεις στην εισαγωγή, στη νοσηλεία και στο θάνατο σε χώρες με εκτεταμένα προγράμματα εμβολιασμού», κατέληξε η AstraZeneca.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This