Έσπασε η ομερτά στην Εκκλησία της Σαϊεντολογίας

Στη φόρα μυστικά και πρακτικές

Must Read

Η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας κάνει τα πάντα να διατηρήσει τα του οίκου της όσο πιο κρυφά γίνεται. Μεταξύ άλλων, έχει προσλάβει ιδιωτικούς ντετέκτιβ να παρακολουθούν πρώην μέλη της που αποσκιρτούν, ενώ οι δικηγόροι της κάνουν τα πάντα να μη φτάνουν υποθέσεις που αφορούν τα μέλη της στα δικαστήρια.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια μιας δικαστικής διαδικασίας την περασμένη εβδομάδα για την υπόθεση βιασμού για την οποία κατηγορείται ο ηθοποιός Ντάνι Μάστερσον, μέλος της οργάνωσης, βγήκαν στη φόρα αρκετές από τις πρακτικές της. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ των «Los Angeles Times», τρεις γυναίκες που κατέθεσαν είχαν να πουν παρόμοια πράγματα για το πώς οι αξιωματούχοι της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να καταγγείλουν τον Μάστερσον στην αστυνομία.

Μια γυναίκα, μάλιστα, είπε ότι της ζητήθηκε να υπογράψει δήλωση, σύμφωνα με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη για τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε το 2001, κατά την οποία ο ηθοποιός την είχε βιάσει ενώ αυτή δεν είχε τις αισθήσεις της!

Μια άλλη από τις καταγγέλλουσες, η οποία σχεδίαζε να καταγγείλει τον Μάστερσον στην αστυνομία το 2004, έναν χρόνο αφού τη βίασε στην έπαυλή του στο Χόλιγουντ, περιέγραψε την επίσκεψη που δέχτηκε από δικηγόρο της Σαϊεντολογίας στο σπίτι της. Αυτός την προειδοποίησε ότι θα αποβαλλόταν από την Εκκλησία αν πήγαινε στην αστυνομία. «Θα βρούμε έναν τρόπο για το πώς δεν θα χάσεις την κόρη σου» φέρεται ότι είπε με προειδοποιητικό τόνο ο δικηγόρος στον πατέρα της καταγγέλλουσας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This