Έρχεται το πανευρωπαϊκό ψηφιακό πορτοφόλι – Τα πλάνα της ΕΕ

Για τη ζωή μετά τον κορωνοϊό… Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους πολίτες της ΕΕ να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών με μια μόνο διαδικτυακή ταυτότητα

Must Read

Η ΕΕ είναι έτοιμη να παρουσιάσει λεπτομερή σχέδια για ένα ψηφιακό πορτοφόλι σε ολόκληρο το μπλοκ, μετά από αιτήματα των κρατών μελών για έναν ασφαλή τρόπο για τους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες διαδικτυακά, αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Το ψηφιακό πορτοφόλι θα αποθηκεύσει με ασφάλεια τα στοιχεία πληρωμής και τους κωδικούς πρόσβασης και θα επιτρέψει στους πολίτες και από τις 27 χώρες να συνδεθούν σε ιστότοπους τοπικής αυτοδιοίκησης ή να πληρώσουν λογαριασμούς κοινής ωφέλειας χρησιμοποιώντας μία μόνο αναγνωρισμένη ταυτότητα, δήλωσε στους FT άτομο με άμεση γνώση των σχεδίων.

Η πανευρωπαϊκή εφαρμογή, στην οποία θα υπάρχει πρόσβαση μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων ή σάρωσης αμφιβληστροειδούς μεταξύ άλλων μεθόδων, θα χρησιμεύσει επίσης ως «θησαυροφυλάκιο» όπου οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν επίσημα έγγραφα, όπως άδεια οδήγησης. Η χρήση του πορτοφολιού δεν είναι υποχρεωτική, ανέφεραν αυτοί που εμπλέκονται, αλλά οι πολίτες που θα επιλέξουν να εγγραφούν θα επωφεληθούν από ένα εξαιρετικά ασφαλές ψηφιακό οικοσύστημα και μεγαλύτερη ευελιξία, ιδανική για την μετά την πανδημία ζωή.

«Η νέα ψηφιακή ταυτότητα θα δώσει σε κάθε Ευρωπαίο τα κλειδιά για τον ψηφιακό δίδυμό του», δήλωσε ο Τιερί Μπρετόν Επίτροπος της ΕΕ για την ψηφιακή πολιτική, σε ομιλία του νωρίτερα αυτό το έτος.

Προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες, αξιωματούχοι της ΕΕ θα επιβάλουν διαρθρωτικό διαχωρισμό που θα εμποδίζει εταιρείες που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών να τα χρησιμοποιούν για οποιαδήποτε άλλη εμπορική δραστηριότητα, όπως η εμπορία νέων προϊόντων.

Οι Βρυξέλλες συμμετέχουν σε συζητήσεις με κράτη μέλη για την παροχή κατευθυντήριων γραμμών σχετικά με τα τεχνικά πρότυπα για την ανάπτυξη του ψηφιακού πορτοφολιού, το οποίο αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό σε περίπου ένα χρόνο.

Αξιωματούχοι της ΕΕ ελπίζουν ότι η αύξηση της ψηφιακή γνώσης και η αυξημένη χρήση ψηφιακών εργαλείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα βοηθήσουν στην ενίσχυση του νέου συστήματος. Οι ρυθμιστικές αρχές θα τονίσουν επίσης την ευκολία πρόσβασης σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες σε περίπτωση που οι άνθρωποι επιλέξουν να εγγραφούν.

Ένα άτομο που ενοικιάζει ένα αυτοκίνητο, για παράδειγμα, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ψηφιακό του πορτοφόλι για να το κάνει εξ αποστάσεως μέσω μιας εφαρμογής που θα επαληθεύσει την ταυτότητά του και θα εκδώσει ένα ηλεκτρονικό κλειδί, ώστε να μπορεί να πάρει το αυτοκίνητο αμέσως χωρίς να χρειάζεται να περιμένει στην ουρά στο αεροδρόμιο.

Το ψηφιακό πορτοφόλι θα ήταν «απλό, ασφαλές και θα προστατεύει τους ανθρώπους στο διαδίκτυο», είπε ένα άτομο με άμεση γνώση των σχεδίων. «Οι άνθρωποι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αποφασίζουν πόσες πληροφορίες θα δίνουν, ενώ η Google και άλλοι, δεν αφήνουν να αποφασίσεις τι δίνεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This