Σάββατο 31/7/2021

Αστυνομική παρενόχληση κατά δημοσιογράφου επειδή κατήγγειλε διαφθορά – Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση (video)

Το αληθινό πρόσωπο της Τουρκίας παρουσιάζεται για μια ακόμη φορά

Ένας Τούρκος δημοσιογράφος στην πόλη Οσμανίγιε ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το επάγγελμα αφότου η αστυνομία πραγματοποίησε απανωτές επιδρομές στο σπίτι του, μετά από ρεπορτάζ του για φερόμενη διαφθορά της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανέφερε η εφημερίδα Birgün.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, κατόπιν εντολής του επαρχιακού διευθυντή της αστυνομίας (μετά από συνάντηση που είχε με τον τοπικό δήμαρχο), τον ξυλοκόπησαν κιόλας.

Ο Χασάν Τόλγκα Μπαλτσιλάρ έλαβε την απόφαση να παραιτηθεί μετά από τρεις αστυνομικές επιδρομές στο σπίτι του στη νότια επαρχία Οσμανίγιε σε διάστημα μίας εβδομάδας, αφού κατέγραψε φερόμενη διαφθορά από τον δήμο που διοικείται από το ακροδεξιό MHP (κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν).

Ο Μπαλτσιλάρ έγραψε για διαφθορά σε δημοτικούς διαγωνισμούς και λέει ότι του προσφέρθηκαν χρήματα σε αντάλλαγμα για τη σιωπή του σχετικά με το θέμα.

«Επειδή το Οσμανίγιε είναι ένα τόσο μικρό μέρος, δεν μπορούν να έχουν κανένα μέλος του Τύπου να γράφει τέτοια», ανέφερε ο δημοσιογράφος στη Birgün. «Είτε σε απειλούν είτε σου προσφέρουν δωροδοκία. Μου έχουν προσφερθεί χρήματα και διαφημίσεις ως αντάλλαγμα για να σταματήσω να αναφέρω το θέμα. Όταν δεν τα δέχτηκα, άρχισα να δέχομαι απειλές».

Ο δημοσιογράφος είπε ότι οι αστυνομικές επιδρομές είχαν επιπτώσεις στην οικογένειά του.  «Δεν υπάρχει νομική απόφαση εναντίον μου αυτή τη στιγμή, αλλά μου πέρασαν χειροπέδες και (η αστυνομία) έστρεψε ένα όπλο στη γυναίκα μου. Φεύγω από αυτό το επάγγελμα καθώς δεν μπορώ πλέον να υποβάλω σε αυτό κι άλλο την οικογένειά μου», είπε ο Μπαλτσιλάρ.

«Λέμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και αντί το κράτος να ρωτήσει ποιο είναι το πρόβλημα, ρωτάει γιατί προκαλώ εγώ προβλήματα, ποιος είναι πίσω μου, ποιον εξυπηρετώ … Σε μικρές πόλεις και σε μια πόλη όπως η Οσμανίγιε, δεν μας αφήνουν να μιλήσουμε. Καλύπτουν τα πάντα. Ακόμα και ο τοπικός ανταποκριτής της FOX News δεν μπορεί να αναφέρει τις παρατυπίες επειδή φοβάται», σχολίασε απογοητευμένος ο δημοσιογράφος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ