Αλβανικό μπουρλότο στα θεμέλια των Σκοπίων!

Προοίμιο διάλυσης το αίτημα νεοσύστατου πολιτικού κόμματος για συγκρότηση ομοσπονδίας;

Must Read

Προάγγελος διάλυσης της γειτονικής χώρας και -πιθανό- βήμα των Αλβανών για την επέκταση των Τιράνων προς ανατολάς, με στόχο πάντα τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που «διαβάζουν» ήδη με τον τρόπο αυτόν κι όχι άδικα, την είδηση για το αίτημα περί ομοσπονδιοποίησης της «Βόρειας Μακεδονίας». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της γείτονος Infomax.mk, ο σχηματισμός του πολιτικού κόμματος Δημοκρατία της Ιλλυρίδας αποτελεί ουσιαστικά αίτημα προς την κατεύθυνση της ομοσπονδιοποίησης των Σκοπίων, στα οποία οι Αλβανοί θα αποτελούν συστατικό της στοιχείο.

Εάν τα πράγματα προχωρήσουν λοιπόν, δοθεί η απαραίτητη άδεια στον νέο πολιτικό σχηματισμό ώστε να κατέβει στις κοινοβουλευτικές εκλογές -όταν αυτές διεξαχθούν-, οι υπόλοιπες εξελίξεις απλώς θα είναι θέμα χρόνου, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα Infomax.mk.

Παρ’ όλα αυτά, νομικοί με δηλώσεις τους σε άλλο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης, το Plusinfo.mk, τόνιζαν πως ένα κόμμα που ανακοινώνει ως βασική δέσμευση στο πρόγραμμά του τη δημιουργία ομοσπονδίας στη «Βόρεια Μακεδονία» δεν μπορεί να εγκριθεί, καθώς, για ευνόητους λόγους, θα κριθεί αντισυνταγματικό.

Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε συζήτηση στο Τέτοβο με θέμα «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας -μια θεμελιώδης λύση για τη λειτουργία της ισότητας στη Βόρεια Μακεδονία», ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατία της Ιλλυρίδας Nexhat Bexheti δήλωνε ότι η θέση και το καθεστώς των Αλβανών στη «Βόρεια Μακεδονία» πρέπει να αλλάξει, ενώ κατά τον ίδιο, βάσει διεθνών κανόνων οι ομοεθνείς του έχουν το δικαίωμα να έχουν αυτόνομη κυβέρνηση.

Παρά τα όσα υποστηρίζει όμως ο Μπεξέτι, το Σύνταγμα της «Βόρειας Μακεδονίας» είναι κατηγορηματικό, καθώς σε αυτό αναφέρεται πως «η κυριαρχία της χώρας είναι αδιαίρετη, αναφαίρετη και μη μεταβιβάσιμη».

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που οι Αλβανοί επιμένουν να παίζουν περίεργα παιχνίδια επί σκοπιανού εδάφους. Τα τελευταία 30 χρόνια, ο ίδιος και οι υποστηρικτές του έχουν διατυπώσει σε αρκετές περιπτώσεις δημόσια τις προθέσεις τους για την ίδρυση της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This