Κυριακή 1/8/2021

Ισαάκ Χέρτζογκ: Ο πρώτος Πρόεδρος δεύτερης γενιάς στο Ισραήλ

Ο 11ος Πρόεδρος του Ισραήλ είναι γιος του 6ου Προέδρου της χώρας

Ο 60χρονος Ισαάκ Χέρτζογκ έγραψε ιστορία σήμερα αφού έγινε ο πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος δεύτερης γενιάς του Ισραήλ.

Ο πρόεδρος της Εβραϊκής Υπηρεσίας θα είναι ο 11ος πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ αφού έλαβε 87 ψήφους σε μυστική ψηφοφορία στην ολομέλεια της Κνεσέτ. Η αντίπαλος του Χέρτζογκ, βραβευμένη εκπαιδευτικός Μίριαμ Πέρετζ, έλαβε 27 ψήφους.

Ήταν η μεγαλύτερη διαφορά σε οποιαδήποτε προεδρική εκλογή στην ιστορία του Ισραήλ. Ο Χέρτζογκ θα αναλάβει τα ηνία από τον Ρέουβεν Ρίβλιν όταν λήξει η θητεία του, στις 9 Ιουλίου.

nb hertzog netanyahu
photo: Knesset

Πολύ πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, γενικά θεωρούνταν ότι ο Χερτζόγκ θα γίνει ο ενδέκατος πρόεδρος του Ισραήλ. Ποτέ δεν κράτησε κρυφό το γεγονός ότι αυτή ήταν η απόλυτη φιλοδοξία του, αν και θα προτιμούσε να είναι πρώτα πρωθυπουργός πριν γίνει πρόεδρος.

Έχει ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του Σάιμ Χερτσογκ, του έκτου προέδρου του Ισραήλ, από πολλές απόψεις. Ο Σάιμ ήταν ο βασικός εκπρόσωπος του Ισραήλ κατά τον πόλεμο των έξι ημερών του 1967. Ο Ισαάκ Χερτζόγκ,, ο οποίος υπηρέτησε στην ελίτ μονάδα πληροφοριών 8200, ήταν ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του Ισραήλ κατά τον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου.

Ο Σάιμ ήταν δικηγόρος, όπως και ο γιος του Ισαάκ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ