Ιταλία: «Λουκέτο» λόγω… αχρηστίας στους θαλάμους Covid του νοσοκομείου όπου νοσηλεύτηκε ο ασθενής «μηδέν»!

Must Read

Σήμερα, Παρασκευή 4 Ιουνίου, από το νοσοκομείο όπου πριν από δεκαπέντε μήνες έκανε εισαγωγή ο πρώτος ασθενής θετικός στο νέο κορωνοϊό σε ολόκληρη την Ευρώπη, πήρε εξιτήριο ο… τελευταίος ασθενής που είχε απομείνει να νοσηλεύεται με Covid-19!  

«Πρόκειται για μια ημέρα που μου προκαλεί μεγάλη συγκίνηση. Σήμερα πήρε εξιτήριο ο τελευταίος μας ασθενής», έγραψε στο διαδίκτυο ο Φραντσέσκο Τούρσι, υπεύθυνος της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου στην κωμόπολη Κοντόνιο  της Λομβαρδίας, όπου, όπως ανακοινώθηκε, σταμάτησαν να λειτουργούν οι θάλαμοι Covid-19 του νοσοκομείου, καθώς είναι, πλέον, «αχρείαστοι».

«Ελπίζω να ήμασταν αντάξιοι των προσδοκιών σας»

Aπευθυνόμενος στους ασθενείς που μπόρεσαν να κερδίσουν τη μάχη με τον φονικό ιό, ο Τούρσι πρόσθεσε: «Μοιραστήκατε μαζί μας αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο της ζωής σας. Ελπίζω να ήμασταν αντάξιοι των προσδοκιών σας. Μπορώ μόνο να σας πω ότι εμείς, των θαλάμων και της ΜΕΘ Covid, εδώ στο Κοντόνιο, βάλαμε τα δυνατά μας. Ευχαριστούμε για την τόση στοργή που μας δείξατε, μας συγκινήσατε και μας γεμίσατε ικανοποίηση. Αλλά, τίποτα δεν συγκινεί σαν το βλέμμα -ακόμη και ενός μόνον ασθενή- τον οποίο καταφέραμε να βοηθήσουμε να θεραπευθεί. Τίποτα δεν σε συγκινεί, όσο το να μπορείς να βλέπεις, και μέσα στα μάτια του, να ρέει και πάλι η ζωή».

Το Κοντόνιο στη βόρεια Ιταλία, ως η περιοχή όπου στις 21 Φεβρουαρίου του 2020 είχε καταγραφεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα (ένας 38χρονος μαραθωνοδρόμος από το Λόντι, ο οποίος είχε διαγνωστεί και βαριάς μορφής πνευμονία), αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, ήταν και η πρώτη που κηρύχθηκε «κόκκινη ζώνη», για να ακολουθήσει και το παρθενικό lockdown στη Γηραιά Ήπειρο.

  • Δείτε σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This