Παρασκευή 23/7/2021

Αλέα σε πάρκο της Λωζάνης βαφτίστηκε «Ιωάννης Καποδίστριας»!

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Το όνομα του Ιωάννη Καποδίστρια, δόθηκε σε δρομάκι κεντρικού πάρκου της Λωζάνης στην Ελβετία, στο σημείο όπου βρίσκεται και η προτομή του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου, ημερομηνία γεννήσεως του Ιωάννη Καποδίστρια, πραγματοποιείται τελετή κατάθεσης στεφάνων στην προτομή του εντός του πάρκου «Ouchy». Φέτος, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο Δήμος Λωζάνης σε συνεργασία με ελληνικούς και φιλελληνικούς συλλόγους και με την υποστήριξη της ελληνικής Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου Γενεύης, αποφάσισε να προχωρήσει σε ονοματοδοσία του χώρου σε «allée Kapodistria».

Η συγκινητική τελετή ονοματοδοσίας, στην οποία ήταν προσκεκλημένος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Ιουνίου παρουσία του Δημάρχου Λωζάνης Grégoire Junod, της Πρέσβειρας της Ελλάδας Αικατερίνης Ξαγοράρη και της Δημάρχου Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, ενώ τον Δήμαρχο Αθηναίων συνόδευσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας.

Η τελετή αποτελεί μέρος των ευρύτερων εκδηλώσεων (εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, κλπ.) για τον Ιωάννη Καποδίστρια που θα πραγματοποιηθούν στην ελβετική πόλη έως τις 19 Ιουνίου.

  • Δείτε σχετική ανάρτηση:

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ