Σάββατο 19/6/2021

Τουρκικά drones θέλει και η Αλβανία!

Ο Ράμα πάει για την αγορά Bayraktar TB2

Την επίσκεψη του Bledar Çuçi, υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης και Παραγωγής μη επανδρωμένων αεροχημάτων (drones), ανακοίνωσε με ανάρτηση στον λογαριασμό της στο twitter η τουρκική εταιρία Baykar, κατασκευάστρια μεταξύ άλλων και του μη επανδρωμένου αεροχήματος Bayraktar TB2.

Η επίσκεψη αποτελεί εκδήλωση ενδιαφέροντος για την προμήθεια των συγκεκριμένου τύπου αεροχημάτων στο πλαίσιο των στενών στρατιωτικών σχέσεων Τουρκίας-Αλβανίας. Aς σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2020 η Αλβανία προμηθεύτηκε από μία άλλη τουρκική εταιρία, τη National War Technologies Defense Systems Inc., συστήματα αντιμέτρων κατά drones.

Τον περασμένο μήνα η Πολωνία ανέθεσε στην Baykar σύμβαση για την προμήθεια τεσσάρων συστημάτων Bayraktar TB2 (24 αεροχήματα, σταθμοί ελέγχου εδάφους και τερματικά δεδομένων εδάφους) καθώς και μικρών «έξυπνων» πυρομαχικών MAM-C και MAM-L κατασκευής της τουρκικής Roketsan, που θα αποτελέσουν τον οπλισμό των αεροχημάτων.

Το τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης Bayraktar TB2 εξελίσσεται σε μεγάλη εμπορική επιτυχία, αφού πλην της Τουρκίας (150 αεροχήματα σε υπηρεσία) έχει εξαχθεί στο Αζερμπαϊτζάν, στο Κατάρ, στη Λιβύη, στην Πολωνία και την Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ