Πέμπτη 17/6/2021

Αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων από την Apple σε πελάτισσα, για υποκλοπή γυμνών «κλικ» της!

Σε συμβιβασμό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων προχώρησε η Apple με γυναίκα από το Όρεγκον των ΗΠΑ, η οποία είδε γυμνές φωτογραφίες της στο Facebook. Τις φωτογραφίες ανέβασαν στον δημοφιλή ιστότοπο τεχνικοί της εταιρίας, στους οποίους είχε πάει να επισκευάσουν το iPhone της!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Telegraph», η γυναίκα, της οποίας η ταυτότητα δεν δίνεται στη δημοσιότητα, είχε στείλει στην Apple το κινητό της το 2016 για επισκευή. Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου που επικαλείται, δύο τεχνικοί που ανέλαβαν να επιδιορθώσουν τη motherboard, ανάρτησαν δέκα φωτογραφίες της γυναίκας από διάφορα στάδια γύμνιας και ένα σεξ βίντεο στην προσωπική της σελίδα στο Facebook!

Η γυναίκα ανακάλυψε τι είχε συμβεί όταν ένας από τους φίλους της επικοινώνησε μαζί της και έσπευσε να σβήσει τις αναρτήσεις, απειλώντας ότι θα κάνει αγωγή στην Apple για εισβολή ιδιωτικότητας και ψυχική επιβάρυνση. Οι τεχνικοί δεν δούλευαν για την ίδια την Apple αλλά για την εταιρία Pegatron, με την οποία ο τεχνολογικός κολοσσός συνεργάζεται για θέματα επισκευών.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπάλληλος της Apple ή συνεργάτης έχει κάνει κάτι τέτοιο. Το 2019, υπάλληλος της Apple έστειλε μήνυμα στον εαυτό του την προσωπική φωτογραφία πελάτισσας που είχε ζητήσει βοήθεια για ένα πρόβλημα του κινητού της, ενώ το 2016 η εταιρία απέλυσε μια ομάδα υπαλλήλων στην Αυστραλία, όταν ανακάλυψαν ότι είχαν δημιουργήσει γκρουπ στο οποίο αντάλλασσαν προσωπικές φωτογραφίες πελατών!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ