Δευτέρα 26/7/2021

Τι μας ετοιμάζουν; Ξαφνική συνάντηση Ακάρ με τους ομολόγους του Ιταλίας και Αγγλίας!

Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να βρεθούμε προ εκπλήξεων!

Πριν από την επίσκεψή του στη Λιβύη, ο Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ ταξίδεψε στη Σικελία και συναντήθηκε με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας και τον Ιταλό υπουργό Άμυνας Λορέντζο Γκουρίνι σε τριμερή συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αεροπλανοφόρο Queen Elizabeth που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις σχέσεις μεταξύ των χωρών στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας και για… περιφερειακά θέματα!

Μετά την τριμερή, ο Ακάρ πραγματοποίησε επίσης διμερή συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας. Κατά την αξιολόγησή του μετά τις συναντήσεις, ο Χουλούσι Ακάρ δήλωσε ότι οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές και θετικές: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να παρατηρήσω ότι υπάρχει αμοιβαία κατανόηση για τα θέματα που συζητήσαμε».

Πως προέκυψε αυτή η τριμερής σε μια περίοδο μάλιστα που η Τουρκία εμφανίζεται άκρως προκλητική, υπάρχει το προηγούμενο με την περίεργη στάση της Ιταλίας σε Λιβύη και Αίγυπτο, αλλά και την συμφωνία οριοθέτησης με την Ελλάδα; Τον δε ρόλο των Άγγλων τον γνωρίζουμε, διαχρονικά φιλότουρκοι!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ