Κυριακή 1/8/2021

Σε ανοιχτή γραμμή με Ελλάδα και Κύπρο η Αίγυπτος για ό,τι συμβαίνει στην ανατολική Μεσόγειο

Το Κάιρο αξιολογεί επί του παρόντος και την πολιτική που ασκεί η Άγκυρα.

«Η Αίγυπτος ενημερώνει συνεχώς την Ελλάδα και την Κύπρο για όλες τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι στην εφημερίδα Al Ahram, τονίζοντας ότι η Αίγυπτος εργάζεται πάντα για να οικοδομεί σωστά στενές σχέσεις με τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους της.

Επανέλαβε ακόμα τις απαιτήσεις της Αιγύπτου προς την Τουρκία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, ενώ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sada Al-Balad, ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας δήλωσε ότι το Κάιρο αξιολογεί επί του παρόντος την πολιτική που ασκεί η Άγκυρα.

Η Αίγυπτος πρότεινε ήδη ορισμένα θέματα που η Τουρκία θα έπρεπε να λάβει υπόψη για την άρση όλων των εμποδίων που δυσχεραίνουν την οικοδόμηση αμοιβαίων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Η Αίγυπτος εργάζεται για να διερευνήσει αν η Άγκυρα είναι έτοιμη να έχει σχέσεις με το Κάιρο σε σωστή βάση και σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ και επεσήμανε: «Είναι αναγκαίο η Τουρκία να απέχει από οτιδήποτε αποσταθεροποιεί την ασφάλεια της Αιγύπτου, Αυτό είναι ένα ιερό ζήτημα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ