ΑΡΧΙΚΗΠΟΛΙΤΙΚΗΦάμελλος: «Τεκτονική αλλαγή» στον προοδευτικό χώρο η ΕΛΑΣ του Τσίπρα – «Είμαστε δίπλα»

Φάμελλος: «Τεκτονική αλλαγή» στον προοδευτικό χώρο η ΕΛΑΣ του Τσίπρα – «Είμαστε δίπλα»

Μήνυμα υπέρ της σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων, με αιχμές για «περιττή εσωστρέφεια» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Για «τεκτονική αλλαγή» στον προοδευτικό χώρο έκανε λόγο ο Σωκράτης Φάμελλος, αναφερόμενος στη δημιουργία της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης – ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα. Σε μια στιγμή που οι ισορροπίες στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται εξαιρετικά εύθραυστες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι το κόμμα «στηρίζει και συμμετέχει» στη νέα πρωτοβουλία, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για «περιττή εσωστρέφεια και φθορά» στο εσωτερικό, με φόντο τις αντιδράσεις των Νίκου Παππά και Παύλου Πολάκη.

«Δίπλα και όχι απέναντι» στην πρωτοβουλία Τσίπρα

Σε συνέντευξή του στο Action24, ο Σωκ. Φάμελλος υποστήριξε ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο νέο εγχείρημα είναι ξεκάθαρη και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. «Το “δίπλα” σημαίνει ότι στο ερώτημα “δίπλα ή απέναντι” εμείς είμαστε δίπλα, γιατί η κοινωνία θέλει να είμαστε όλοι μαζί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν συμφωνούμε με μια αντιπαραθετική ανταγωνιστική σχέση και είμαστε δίπλα. Δεν έχουμε μια ανταγωνιστική σχέση» πρόσθεσε.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εγκαταλείπει την προοπτική ενός ενιαίου πολιτικού μετώπου στον προοδευτικό χώρο, αλλά αντίθετα επιδιώκει τη συμμετοχή του σε αυτό.

«Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει στην ίδια θέση που έχω διατυπώσει εδώ και ενάμιση χρόνο, να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο για να διώξουμε το καθεστώς Μητσοτάκη», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το «ψηφοδέλτιο» και η εσωκομματικό πίεση

Αναφερόμενος στο πολιτικό πλαίσιο που διαμορφώνεται, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η στόχευση είναι η σύγκλιση και όχι ο ανταγωνισμός στον προοδευτικό χώρο. «Δεν πρέπει και δεν θέλουμε να υπάρχει αντιπαραθετικό ψηφοδέλτιο», είπε.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι το τοπίο παραμένει ρευστό, καθώς η νέα πρωτοβουλία βρίσκεται ακόμη στην αρχή της. «Μιλάμε για μια πρωτοβουλία που διατυπώθηκε θεσμικά πριν από δύο εβδομάδες», σημείωσε, αποφεύγοντας να μπει σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, οι διαφοροποιήσεις παραμένουν έντονες, με τον Σωκ. Φάμελλο να αναφέρεται εμμέσως στις αντιδράσεις στελεχών όπως ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης. «Περιττή εσωστρέφεια και φθορά», χαρακτήρισε τις σχετικές παρεμβάσεις, υποστηρίζοντας ότι απομακρύνουν την προσοχή από τον πολιτικό στόχο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του για άμεσες πολιτικές εξελίξεις και αποχώρηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Όσο πιο σύντομα υπάρξουν εξελίξεις που θα ωθήσουν την κυβέρνηση σε παραίτηση, τόσο το καλύτερο για τη χώρα», δήλωσε.

«Η κοινωνία δεν έχει plan B και plan C. Έχει μια αγωνία: θα φύγει ο Μητσοτάκης;», πρόσθεσε.

«Δεν κάνω πολιτική με προσωπικούς όρους»

Αναφερόμενος στη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι η μεταξύ τους συνεργασία παραμένει σε καλό επίπεδο, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το αν έχουν πρόσφατα απευθείας επικοινωνία.

«Η σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα και πολιτικά και προσωπικά θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλή, θα μπορούσα να πω και άριστη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, απέφυγε να τοποθετηθεί για το δικό του πολιτικό μέλλον και το ενδεχόμενο ρόλων σε μια ενδεχόμενη νέα εκλογική ή κομματική αναδιάταξη, επιμένοντας ότι προτεραιότητα παραμένει η πολιτική αλλαγή και η ενότητα του προοδευτικού χώρου.

«Δεν κάνω ποτέ πολιτική με προσωπικούς όρους», τόνισε, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα σενάρια για την επόμενη μέρα.

Δείτε επίσης:

Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες: Οι κρίσιμες αποφάσεις για κονδύλια, άμυνα και Στενά του Ορμούζ

Ο φιλόπατρις Κώστας Καραμανλής: «Η πατρίδα είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από εμάς»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά κλήση Σμυρλή στην Επιτροπή Θεσμών για την εξαγωγή του Predator

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άννα βάστα γερά

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης