Κυριακή 1/8/2021

Αργία η 19η Ιουνίου στις ΗΠΑ – Θα τιμάται η κατάργηση της δουλείας

Ο νέος νόμος υπερψηφίστηκε ομόφωνα από τη Γερουσία

Υπογράφηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις το νομοσχέδιο που κηρύσσει ομοσπονδιακή αργία την 19η Ιουνίου. Από εδώ και στο εξής είναι η ημερομηνία που θα τιμάται το τέλος της δουλείας.

Ο νέος νόμος υπερψηφίστηκε ομόφωνα από τη Γερουσία και εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η 19η Ιουνίου επιλέχτηκε καθώς είναι η μέρα που το 1865, στρατηγός της Συνομοσπονδίας του Νότου ενημέρωσε ομάδα σκλάβων στο Τέξας ότι ο πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν τους είχε απελευθερώσει, πριν από δυο χρόνια.

«Η Juneteenth σηματοδοτεί τόσο μια μακρά, σκληρή νύχτα υποδούλωσης όσο και μια υπόσχεση για ένα λαμπρότερο πρωινό. Η ημέρα αυτή υπενθυμίζει το φρικτό τίμημα που επέβαλε και εξακολουθεί να επιβάλει η δουλεία σε αυτή τη χώρα. Τα μεγάλα έθνη δεν αγνοούν τις πιο οδυνηρές στιγμές… τις αγκαλιάζουν», ήταν η δήλωση του Τζο Μπάιντεν μπροστά σε μέλη του Κογκρέσου, ακτιβιστές και αξιωματούχους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ