Καλύπτει πάλι την Τουρκία η Μέρκελ – Ξεκάθαρος στις θέσεις του ο Μακρόν

«Το θέμα είναι κυρίως τα συμφέροντα των κρατών μελών, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος»

Must Read

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα και συναντήθηκαν Μέρκελ και Μακρόν στο Βερολίνο να συζητήσουν για τα «καυτά» θέματα, με πρωταρχικό τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας και ο Πρόεδρος της Γαλλίας συμφώνησαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται ενώπιον μεγάλων προκλήσεων σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Τουρκία και την Ρωσία. Με την Άγκελα Μέρκελ όμως να καλύπτει τον διαχρονικό σύμμαχο της Γερμανίας, την Τουρκία:

«Και οι δύο συνομιλήσαμε με τον Πρόεδρο Ερντογάν στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλης πρόκλησης: από τη μία πλευρά είναι οι διαφορετικές απόψεις και από την άλλη εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλον, αν θέλουμε να συνδιαμορφώσουμε κάποια συγκεκριμένα θέματα, όπως η μετανάστευση, το μέλλον της Λιβύης, το μέλλον της Συρίας», δήλωσε η Μέρκελ.

Πιο ξεκάθαρος στις θέσεις του ο Εμανουέλ Μακρόν που μπορεί να σημείωσε ότι συμφωνεί με τη Μέρκελ σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία, αλλά πρόσθεσε: «Το θέμα είναι κυρίως τα συμφέροντα των κρατών μελών, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος και η στρατηγική μας θέση στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Λιβύη ή στον Καύκασο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This