Ο Λευκός Οίκος παγώνει την στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία!

Όλα τα «θανατηφόρα όπλα» που θα έστελναν οι ΗΠΑ, μπαίνουν στον πάγο

Must Read

Φαίνεται ότι ο Πούτιν κατάφερε να πείσει τον Μπάιντεν κατά την πρόσφατη συνάντηση τους.

Η αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία έχει μετατραπεί σε θρίλερ και στο παρελθόν. Το 2019, ο Τραμπ αποφάσισε να εμποδίσει την παράδοση «θανατηφόρου στρατιωτικής βοήθειας» στην Ουκρανία ως μέρος μιας προσπάθειας να ασκήσει πίεση στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βόλντυμιρ Ζελένσκι να ανακοινώσει την έρευνα σχετικά με τον γιο του Μπάιντεν. Ο Ζελένσκι δεν έκανε καμία τέτοια ανακοίνωση και η αναστολή πυροδότησε την πρώτη ενέργεια του Τραμπ για πάγωμα της αποστολής. Εκείνη την εποχή, οι εκπρόσωποι του Κογκρέσου εξέφρασαν την έντονη σημασία για τα συμφέροντα των ΗΠΑ να παρέχουν υποστήριξη στη χώρα που απειλείται από την Ρωσική επιθετικότητα.

Το Πεντάγωνο ενέκρινε μόνο δύο πακέτα βοήθειας στην Ουκρανία φέτος, συνολικού ύψους 275 εκατομμυρίων δολαρίων. Το πρώτο, τον Μάρτιο, περιελάμβανε δύο ακόμη οπλισμένα πλοία περιπολίας Mark VI για τον ουκρανικό στόλο, ως μέρος μιας μεγαλύτερης συμφωνίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων για 16 ακόμα πλοία που υπογράφηκαν το 2020.

Το πακέτο περιελάμβανε επίσης 32 συστήματα πυροβολικού, Seahawk A2 και δεκάδες κανόνια 30 mm, τα οποία τους προσδίδουν επιθετική δύναμη.

Τα πυροβόλα που είχαν εγκριθεί για την Ουκρανία

Τον Ιούνιο, εγκρίθηκε ένα άλλο πακέτο αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων. Δεν φαίνεται όμως να περιλαμβάνει «θανατηφόρα Οπλικά συστήματα», αλλά αρκετά συστήματα ραντάρ που έχουν σχεδιαστεί για να εντοπίζουν πυραυλικές επιθέσεις  και αεροσκάφη, τα οποία έχουν διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στις μάχες στην Ανατολική Ουκρανία τα τελευταία χρόνια.

Παρά τη στρατιωτική βοήθεια και την παρουσία στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στη χώρα για την εκπαίδευση στρατιωτικών μονάδων της Ουκρανίας, το Κίεβο πιθανότατα έχει πολύ δρόμο μπροστά του πριν μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Αυτό, παρά τις θετικές δηλώσεις που ακούστηκαν ακόμα και στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ τη Δευτέρα, ο Ζελένσκι έγραψε στο Twitter ότι οι ηγέτες του ΝΑΤΟ «επιβεβαίωσαν» ότι η χώρα του θα γίνει μέλος, διαβάζοντας  το περιεχόμενο  του ετήσιου ανακοινωθέντος ως επιβεβαίωση του καθεστώτος του.

Ερωτηθείς για το καθεστώς εισδοχής της Ουκρανίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πάγωσε τις προσδοκίες Ζελένσκι, σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη. «Η Ουκρανία είναι μια υποψήφια χώρα», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ. «Τους παρέχουμε υποστήριξη, ειδικά για να συνεχίσουμε να εκσυγχρονίζουμε και να βελτιώνουμε τους οργανισμούς άμυνας και ασφάλειας τους, και τον  έλεγχο στις υπηρεσίες ασφαλείας τους, και κυρίως την καταπολέμηση της διαφθοράς!». Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή.

Ο Μπάιντεν επέμεινε επίσης στην παραδοσιακή γραμμή του ΝΑΤΟ κατά τη δική του συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ «θα κάνουν ό, τι μπορούν για να ενισχύσουν την Ουκρανία να είναι σε θέση να συνεχίσει να αντιστέκεται στη ρωσική επίθεση».

Στην ουσία ομως, τα οπλικά συστήματα δεν έφυγαν ποτέ και αυτό συνδέεται άμεσα με την συνάντηση του αμερικανού προέδρου με τον ρώσο ομόλογό του στην Γενεύη. Και όπως όλα δείχνουν, ούτε πρόκειται να φύγουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This