Κυριακή 1/8/2021

Πρωτοφανής επίδειξη δύναμης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης απέναντι στην Τουρκία!

Παίρνει τον έλεγχο των συνόρων με απόφαση του Λιβυκού κοινοβουλίου!

Με μία πρωτοφανή κίνηση, πραγματική επίδειξη δύναμης, ο εθνικός στρατός της Λιβύης δείχνει ότι επανακάμπτει πλήρως με την εντολή μάλιστα του Λιβυκού κοινοβουλίου.

Η 128η ταξιαρχία ανέλαβε τα συνοριακά σημεία ελέγχου με την Αλγερία και τον Νίγηρα ως μέρος των στρατιωτικών επιχειρήσεων, γεγονός που πρακτικά σημαίνει νέα περικύκλωση της Τρίπολης, όπου βρίσκονται χιλιάδες ισλαμιστές μισθοφόροι που πληρώνονται από την Τουρκία, καθώς και πολλοί τούρκοι αξιωματικοί.

A62F6988 999F 44A8 88F2 7A7E38B35E75

Αυτή η κίνηση έρχεται ως απάντηση στις μεθοδεύσεις της μουσουλμανικής αδελφότητας και του Λίβυου πρωθυπουργού που με εντολή της Τουρκίας προσπαθούν να μεταθέσουν την διενέργεια των εθνικών εκλογών, που σύμφωνα με τις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας πρέπει να γίνουν το αργότερο έως τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Η κίνηση αυτή δείχνει πάντως ότι σε περίπτωση που απειληθεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, με ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία σε όλη την επικράτεια, ο στρατός θα αναλάβει δράση. Και φαίνεται ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρει.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ