Έξι χρόνια φυλακής επειδή έκλεψαν 40 κιλά… άμμο!

Must Read

Τον κίνδυνο να περάσουν έξι χρόνια στη φυλακή αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι Γάλλων, οι οποίοι συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι έκλεψαν 40 κιλά….άμμου (!) από ακτή της Σαρδηνίας!

Οι «δράστες» δήλωσαν πως πήραν την άμμο ως σουβενίρ χωρίς να γνωρίζουν ότι η κίνηση της αυτή θα θεωρηθεί κλοπή.

Η διάσημη σε όλο τον κόσμο λευκή άμμος της Σαρδηνίας θεωρείται δημόσιο αγαθό και απαγορεύεται ρητά να μεταφερθεί μακριά από το νησί της Ιταλίας.
Σύμφωνα με νόμο του 2017, η απομάκρυνση άμμου, βότσαλων και κοχυλιών από τις παραλίες της Σαρδηνίας είναι παράνομη και τιμωρείται με πρόστιμα έως 3000 ευρώ!

Το ζευγάρι από τη Γαλλία συνελήφθη την ώρα που ετοιμαζόταν να πάρει το φέρι μπόουτ για την Τουλόν. Μέσα στο αυτοκίνητο τους, η αστυνομία ανακάλυψε 14 πλαστικά μπουκάλια γεμάτα με την πολύτιμη λευκή άμμο, την οποία οι Γάλλοι είχα συλλέξει από την παραλία Κία της νότιας Σαρδηνίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This