Δευτέρα 2/8/2021

Ισραήλ: Άνοδος στα κρούσματα – Προειδοποιεί για νέο ξέσπασμα του κορωνοϊού ο Μπένετ

Η πρόσφατη αύξηση των λοιμώξεων φαίνεται να οφείλεται στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα που πιθανότατα προήλθε από το εξωτερικό.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπενέτ προειδοποίησε για ένα «νέο ξέσπασμα» του κορωνοϊού στη χώρα, μετά την αύξηση των λοιμώξεων, η οποία ανέφερε ότι πιθανότατα οφείλεται στους ταξιδιώτες που επέστρεψαν και μετέφεραν την παραλλαγή Δέλτα.

«Στόχος μας είναι μα τελειώσουμε τις λοιμώξεις, να πάρουμε ένα κουβά με νερό και να το ρίξουμε στη φωτιά, όσο η φωτιά είναι ακόμα μικρή», δήλωσε ο Μπένετ στο αεροδρόμιο Ben Gurion, όπου η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί μια διευρυμένη εγκατάσταση για τεστ.

Το Ισραήλ κατέγραψε 125 νέα κρούσματα τη Δευτέρα – τα περισσότερα ανά ημέρα από τον Απρίλιο, παρότι πάνω από το μισό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως (περίπου 5,2 εκατομμύρια άτομα).

Ο Μπένετ είπε ότι η πρόσφατη αύξηση των λοιμώξεων φαίνεται να οφείλεται στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα που πιθανότατα προήλθε από το εξωτερικό.

Ένα ξέσπασμα στην πόλη Binyamina, βόρεια του Τελ Αβίβ, είδε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους να μπαίνουν σε καραντίνα και φάνηκε να οφείλεται σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από την Κύπρο, είπε. «Όποιος δεν χρειάζεται να πετάξει στο εξωτερικό, μην το κάνει», πρόσθεσε.

«Καταλήξαμε σε μια αρχική απόφαση να το αντιμετωπίσουμε ως νέο ξέσπασμα», δήλωσε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός και προέτρεψε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ζητώντας από τους 12 ετών και άνω να κάνουν εμβόλιο «το συντομότερο δυνατό».

Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι οι νέοι ηλικίας 10-19 ετών επηρεάστηκαν περισσότερο από τον ιό τον περασμένο μήνα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ