Ισραήλ: Άνοδος στα κρούσματα – Προειδοποιεί για νέο ξέσπασμα του κορωνοϊού ο Μπένετ

Η πρόσφατη αύξηση των λοιμώξεων φαίνεται να οφείλεται στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα που πιθανότατα προήλθε από το εξωτερικό.

Must Read

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπενέτ προειδοποίησε για ένα «νέο ξέσπασμα» του κορωνοϊού στη χώρα, μετά την αύξηση των λοιμώξεων, η οποία ανέφερε ότι πιθανότατα οφείλεται στους ταξιδιώτες που επέστρεψαν και μετέφεραν την παραλλαγή Δέλτα.

«Στόχος μας είναι μα τελειώσουμε τις λοιμώξεις, να πάρουμε ένα κουβά με νερό και να το ρίξουμε στη φωτιά, όσο η φωτιά είναι ακόμα μικρή», δήλωσε ο Μπένετ στο αεροδρόμιο Ben Gurion, όπου η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί μια διευρυμένη εγκατάσταση για τεστ.

Το Ισραήλ κατέγραψε 125 νέα κρούσματα τη Δευτέρα – τα περισσότερα ανά ημέρα από τον Απρίλιο, παρότι πάνω από το μισό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως (περίπου 5,2 εκατομμύρια άτομα).

Ο Μπένετ είπε ότι η πρόσφατη αύξηση των λοιμώξεων φαίνεται να οφείλεται στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα που πιθανότατα προήλθε από το εξωτερικό.

Ένα ξέσπασμα στην πόλη Binyamina, βόρεια του Τελ Αβίβ, είδε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους να μπαίνουν σε καραντίνα και φάνηκε να οφείλεται σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από την Κύπρο, είπε. «Όποιος δεν χρειάζεται να πετάξει στο εξωτερικό, μην το κάνει», πρόσθεσε.

«Καταλήξαμε σε μια αρχική απόφαση να το αντιμετωπίσουμε ως νέο ξέσπασμα», δήλωσε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός και προέτρεψε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ζητώντας από τους 12 ετών και άνω να κάνουν εμβόλιο «το συντομότερο δυνατό».

Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι οι νέοι ηλικίας 10-19 ετών επηρεάστηκαν περισσότερο από τον ιό τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This