Δευτέρα 26/7/2021

Ένοπλοι Τούρκοι παρενόχλησαν κυπριακό αλιευτικό ενώ βρισκόταν σε διεθνή ύδατα! (video)

Η Τουρκία κάνει ό,τι θέλει αφού δεν την ενοχλεί κανείς

Μια ακόμα επίδειξη της… θετικής της ατζέντας έκανε η Τουρκία, η οποία φυσικά δεν τιμωρείται από κανέναν όσα νταηλίκια κι αν κάνει.

Το μεσημέρι της Τρίτης το κυπριακό αλιευτικό πλοίο «Μαρία Μπουμπουλίνα» βρέθηκε 20 ναυτικά μίλια ανοικτά του Αποστόλου Ανδρέα, σε διεθνή ύδατα, καθόλα νόμιμα.

Λίγο αργότερα πλησίασε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και σύμφωνα με το Sigmalive ζήτησε από τους επιβαίνοντες στο αλιευτικό να είναι «stand by» και τους συνόδευσε για 8 ναυτικά μίλια.

Ο ιδιοκτήτης του πλοίου Άριστος Αριστείδου, είπε ότι τέσσερις ένοπλοι ζήτησαν τα έγγραφα του σκάφους, τα οποία και παρέδωσε, επισημαίνοντας ότι βρίσκονται σε διεθνή ύδατα και ότι στην ίδια περιοχή βρίσκεται και ιταλικό αλιευτικό σκάφος. Οι Τούρκοι, σύμφωνα με τον κ.Αριστείδου του είπαν «δεν είναι δουλειά σας αυτό».

Όπως περιγράφει ο ιδιοκτήτης του σκάφους σύμφωνα με το Sigmalive, «για 2 περίπου ώρες έκαναν ανάστατο το σκάφος για έρευνες και ρωτούσαν γιατί έχουμε πολλές κεραίες πάνω στο σκάφος».

nb keimeno kypriako alieftiko tourkoi1

Μάλιστα, οι Τούρκοι προχώρησαν και στο ξήλωμα ενός συστήματος (προκάλεσαν ζημιές 60.000 ευρώ σύμφωνα με τον κ. Αριστείδου) ενώ άρχισαν να ρωτούν για το όνομα του σκάφους και για την ύπαρξη ελληνικής σημαίας σε αυτό!

Η τουρκική συνοδεία συνεχίστηκε και μάλιστα έγιναν και υποδείξεις στο κυπριακό αλιευτικό για μια περιοχή 2 ναυτικά μίλια έξω από τη Δερύνεια η οποία τους τόνισαν ότι «πρόκειται για ΑΟΖ Τουρκίας»!

Όπως είπε ο κ.Αριστείδου, από το 2017 είχαν να εμφανιστούν οι Τούρκοι στη συγκεκριμένη περιοχή.

nb keimeno kypriako alieftiko tourkoi

*φωτό από sigmalive.com

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ