Ένοπλοι Τούρκοι παρενόχλησαν κυπριακό αλιευτικό ενώ βρισκόταν σε διεθνή ύδατα! (video)

Η Τουρκία κάνει ό,τι θέλει αφού δεν την ενοχλεί κανείς

Must Read

Μια ακόμα επίδειξη της… θετικής της ατζέντας έκανε η Τουρκία, η οποία φυσικά δεν τιμωρείται από κανέναν όσα νταηλίκια κι αν κάνει.

Το μεσημέρι της Τρίτης το κυπριακό αλιευτικό πλοίο «Μαρία Μπουμπουλίνα» βρέθηκε 20 ναυτικά μίλια ανοικτά του Αποστόλου Ανδρέα, σε διεθνή ύδατα, καθόλα νόμιμα.

Λίγο αργότερα πλησίασε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και σύμφωνα με το Sigmalive ζήτησε από τους επιβαίνοντες στο αλιευτικό να είναι «stand by» και τους συνόδευσε για 8 ναυτικά μίλια.

Ο ιδιοκτήτης του πλοίου Άριστος Αριστείδου, είπε ότι τέσσερις ένοπλοι ζήτησαν τα έγγραφα του σκάφους, τα οποία και παρέδωσε, επισημαίνοντας ότι βρίσκονται σε διεθνή ύδατα και ότι στην ίδια περιοχή βρίσκεται και ιταλικό αλιευτικό σκάφος. Οι Τούρκοι, σύμφωνα με τον κ.Αριστείδου του είπαν «δεν είναι δουλειά σας αυτό».

Όπως περιγράφει ο ιδιοκτήτης του σκάφους σύμφωνα με το Sigmalive, «για 2 περίπου ώρες έκαναν ανάστατο το σκάφος για έρευνες και ρωτούσαν γιατί έχουμε πολλές κεραίες πάνω στο σκάφος».

Μάλιστα, οι Τούρκοι προχώρησαν και στο ξήλωμα ενός συστήματος (προκάλεσαν ζημιές 60.000 ευρώ σύμφωνα με τον κ. Αριστείδου) ενώ άρχισαν να ρωτούν για το όνομα του σκάφους και για την ύπαρξη ελληνικής σημαίας σε αυτό!

Η τουρκική συνοδεία συνεχίστηκε και μάλιστα έγιναν και υποδείξεις στο κυπριακό αλιευτικό για μια περιοχή 2 ναυτικά μίλια έξω από τη Δερύνεια η οποία τους τόνισαν ότι «πρόκειται για ΑΟΖ Τουρκίας»!

Όπως είπε ο κ.Αριστείδου, από το 2017 είχαν να εμφανιστούν οι Τούρκοι στη συγκεκριμένη περιοχή.

*φωτό από sigmalive.com

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This