Νεκρός στο κελί του στη Βαρκελώνη ο δημιουργός του antivirus McAfee μετά την απόφαση έκδοσής του στις ΗΠΑ

«Όλα δείχνουν ότι θα μπορούσε να είναι αυτοκτονία», δήλωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ισπανίας

Must Read

Ο πρώην μεγιστάνας του antivirus λογισμικού McAfee, John McAfee βρέθηκε νεκρός στο κελί του στη Βαρκελώνη λίγες ώρες μετά την έγκριση της έκδοσής του από τις ισπανικές δικαστικές αρχές στις ΗΠΑ για κατηγορίες φοροδιαφυγής.

Ο McAfee, 75 ετών, βρέθηκε στο κελί του στη φυλακή Sant Esteve Sesrovires το απόγευμα, ανέφεραν ισπανικά ΜΜΕ επικαλούμενα επίσημη δήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι φρουροί και το ιατρικό προσωπικό των φυλακών παρενέβησαν και προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ανέφερε το υπουργείο.

Ερευνητές εστάλησαν στη φυλακή για να διερευνήσουν την αιτία θανάτου, αλλά «όλα δείχνουν ότι θα μπορούσε να είναι αυτοκτονία», πρόσθεσε το υπουργείο.

Νωρίτερα, ισπανικό δικαστήριο αποφάσισε να επιτρέψει την έκδοσή του στις ΗΠΑ με κατηγορίες για φοροδιαφυγή μεταξύ του 2014 και του 2018, οι οποίες θα μπορούσαν να τον κρατήσουν στη φυλακή για έως και 30 χρόνια.

Οι αρχές των ΗΠΑ είχαν επίσης εκκρεμείς αστικές υποθέσεις εναντίον της McAfee για κέρδη περίπου 13 εκατομμυρίων δολαρίων από προγράμματα κρυπτογράφησης.

Είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2020

Ο ΜακΆφι είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης την επομένη της δημοσίευσης από Αμερικανό εισαγγελέα κατηγορητηρίου σε βάρος του γιατί είχε παραλείψει να δηλώσει έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων που προήλθαν από την προώθηση κρυπτονομισμάτων, συμβουλευτικές υπηρεσίες, συνέδρια και πώληση δικαιωμάτων για την υλοποίηση ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.

Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη, ο Τζον ΜακΑφι φέρεται επίσης να έκρυψε περιουσιακά στοιχεία, συγκεκριμένα ακίνητα, ένα κότερο και ένα αυτοκίνητο, γράφοντάς τα σε ονόματα άλλων προσώπων. Οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης μέσω της Interpol και ζήτησαν την έκδοσή του.

Μετά τη μεγάλη περιουσία που έκανε με το λογισμικό του κατά των ιών McAfee τη δεκαετία του 1980, ο Τζον ΜακΑφι έγινε γκουρού των κρυπτονομισμάτων χάρη στα οποία δηλώνει ότι κερδίζει 2.000 δολάρια ημερησίως, ενώ ακολουθείται από ένα εκατομμύρια χρήστες στο Twitter.

Η αμερικανική δικαιοσύνη απήγγειλε εξάλλου σε βάρος του επιχειρηματία τον Μάρτιο κατηγορία για την προώθηση μεταξύ των οπαδών του στο Twitter αρκετών επιχειρήσεων που συνδέονται με τα κρυπτονομίσματα χωρίς να τους πει ότι πιθανόν θα αντλούσε από αυτές μεγάλα ποσά.

Ο Τζον ΜακΑφι είχε μονοπωλήσει τα πρωτοσέλιδα το 2012 όταν ο γείτονάς του στο Μπελίζ, μικρή χώρα της κεντρικής Αμερικής, δολοφονήθηκε μυστηριωδώς, ένα έγκλημα που δεν έχει εξιχνιαστεί μέχρι σήμερα.

Η αστυνομία είχε ανακαλύψει τότε ότι ο ΜακΑφι ζούσε με μια 17χρονη και ότι είχε αρκετά όπλα στο σπίτι του. Ο επιχειρηματίας έκανε μια απίστευτη απόδραση, μια υπόθεση που παρακολουθούσαν στενά τα μέσα ενημέρωσης επί έναν μήνα.

Το 2015 είχε συλληφθεί στις ΗΠΑ για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών. Στη συνέχεια δεν απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης… μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 όταν διέφυγε από τη χώρα του της οποίας ήθελε να διεκδικήσει την προεδρία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This