Τρίτη 27/7/2021

Το ISIS ισχυρίζεται ότι δολοφόνησε τρεις Γάλλους στρατιώτες

Το ISIS ισχυρίζεται ότι σκότωσε τρεις Γάλλους στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων που αναπτύχθηκαν στο Μάλι, κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής σύγκρουσης στις 11 Ιουνίου.
Η ανακοίνωση της τρομοκρατικής οργάνωσης αναρτήθηκε πριν από λίγο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνδέονται με αυτή.
Η συγκεκριμένη ημερομηνία όμως ήταν σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου άμυνας η ημερομηνία κατά την οποία οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις κατάφεραν να εξοντώσουν υψηλόβαθμο στέλεχος των ισλαμιστών, ο οποίος μάλιστα ευθύνεται για την απαγωγή και την δολοφονία δύο Γάλλων δημοσιογράφων.

B37A0E17 F6E2 4AC6 84B3 24B810B4DCD3

Στην επίσημη ανακοίνωση της Γαλλίδας υπουργού δεν γίνεται κανένας λόγος για απώλειες από πλευράς Γάλλων.

Οι Γάλλοι στρατιώτες σκότωσαν έναν τζιχαντιστή του Μάλι που είναι ύποπτος για την απαγωγή και το θάνατο των δύο Γάλλων δημοσιογράφων (φωτό) το 2013

Η Florence Parly, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, δήλωσε ότι οι γαλλικές δυνάμεις στην περιοχή Σαχέλ εξόντωσαν «τέσσερις τρομοκράτες» κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στο βόρειο Μάλι στις 5 Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένου του Bayes Ag Bakabo, του πρωταρχικού ύποπτου για τους θανάτους των δημοσιογράφων του Radio France International (RFI) Ghislaine Dupont και Claude Verlon.

«Η εξουδετέρωσή του σημαίνει το τέλος μιας μακράς αναμονής», είπε η Γαλλίδα υπουργός, προσθέτοντας ότι ο Μπακάμπου βρισκόταν στο χωριό Aguelhok προετοιμάζοντας μια επίθεση εναντίον των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ όταν σκοτώθηκε.

Η Ντουπτόν και ο Βερλόν, και οι δύο βετεράνοι δημοσιογράφοι, απήχθησαν σε κεντρικό  σημείο της πόλης Kidal στο βόρειο Μάλι τον Νοέμβριο του 2013 μετά από συνέντευξη από έναν αυτονομιστή ηγέτη των Tuareg.

Η ανακοίνωση λοιπόν του ισλαμικού κράτους ταυτίζεται με την συγκεκριμένη επιχείρηση των γαλλικών ειδικών δυνάμεων, η οποία όμως δεν ανακοίνωσε απώλειες για τους Γάλλους στρατιώτες. Πιθανόν να υπήρχαν απώλειες από τον τοπικό στρατό που συνεργάζεται με τους Γάλλους και να μην ανακοινώθηκαν.

  • ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Μάλι

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ