Τώρα που οι Σκοπιανοί αποκλείστηκαν από το Euro «θυμήθηκε» ο Ζάεφ να ζητήσει την αλλαγή στο έμβλημα της εθνικής ποδοσφαίρου!

«Ξαφνικά» ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας συνειδητοποίησε πως «η Συμφωνία των Πρεσπών προσφέρει στη χώρα μέλλον»

Must Read

Αφού έκανε καλά καλά το κομμάτι του και τα… στραβά μάτια στις εκκλήσεις τις ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΠΟ για την παράτυπη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας στο Euro 2020, o Ζόραν Ζάεφ ζήτησε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του να… προσαρμοστεί στα προβλεπόμενα από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας θυμήθηκε «ξαφνικά» ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του έχει λάβει χρηματοδότηση από το κράτος και ως εκ τούτου πρέπει να προχωρήσει στην αλλαγή της ονομασίας της. Σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό «Telma», έκανε γνωστό ότι τον περασμένο Ιανουάριο έλαβε επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία Νεολαίας και Αθλητισμού για τις κατηγορίες νέων και ελπίδων και ως εκ τούτου «πρέπει να προσαρμοστεί στις διατάξεις της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Πρέπει να συμμορφωθούν

Περαιτέρω, ανέφερε ότι περιμένει οι ομοσπονδίες ή άλλοι σύλλογοι, ακόμη και αυτοί που δεν λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, να υιοθετήσουν το συνταγματικό όνομα του κράτους. Όπως είπε, η Συμφωνία των Πρεσπών προσφέρει στη χώρα μέλλον. «Η χώρα δεν χρειάζεται νέες αντιπαραθέσεις. Αναμφίβολα, όλοι οι μη κυβερνητικοί φορείς, δηλαδή οι νομικές οντότητες του ιδιωτικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών επιχειρήσεων και των σωματείων, πρέπει να συμμορφωθούν, εφ’ όσον λαμβάνουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις διεθνείς δραστηριότητές τους», σημείωσε ο Ζάεφ.

Πάντως, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει στην αλλαγή της ονομασίας της και συνεχίζει να διατηρεί την ονομασία «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μακεδονίας», όπως φανερώνουν τα αρχικά «FFM» (Football Federation of Macedonia).

Euro 2020 Σκόπια σήμα
Το προσβλητικό για την Ελλάδα έμβλημα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των Σκοπίων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This