Σάββατο 24/7/2021

Τώρα που οι Σκοπιανοί αποκλείστηκαν από το Euro «θυμήθηκε» ο Ζάεφ να ζητήσει την αλλαγή στο έμβλημα της εθνικής ποδοσφαίρου!

«Ξαφνικά» ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας συνειδητοποίησε πως «η Συμφωνία των Πρεσπών προσφέρει στη χώρα μέλλον»

Αφού έκανε καλά καλά το κομμάτι του και τα… στραβά μάτια στις εκκλήσεις τις ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΠΟ για την παράτυπη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας στο Euro 2020, o Ζόραν Ζάεφ ζήτησε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του να… προσαρμοστεί στα προβλεπόμενα από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας θυμήθηκε «ξαφνικά» ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του έχει λάβει χρηματοδότηση από το κράτος και ως εκ τούτου πρέπει να προχωρήσει στην αλλαγή της ονομασίας της. Σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό «Telma», έκανε γνωστό ότι τον περασμένο Ιανουάριο έλαβε επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία Νεολαίας και Αθλητισμού για τις κατηγορίες νέων και ελπίδων και ως εκ τούτου «πρέπει να προσαρμοστεί στις διατάξεις της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Πρέπει να συμμορφωθούν

Περαιτέρω, ανέφερε ότι περιμένει οι ομοσπονδίες ή άλλοι σύλλογοι, ακόμη και αυτοί που δεν λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, να υιοθετήσουν το συνταγματικό όνομα του κράτους. Όπως είπε, η Συμφωνία των Πρεσπών προσφέρει στη χώρα μέλλον. «Η χώρα δεν χρειάζεται νέες αντιπαραθέσεις. Αναμφίβολα, όλοι οι μη κυβερνητικοί φορείς, δηλαδή οι νομικές οντότητες του ιδιωτικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών επιχειρήσεων και των σωματείων, πρέπει να συμμορφωθούν, εφ’ όσον λαμβάνουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις διεθνείς δραστηριότητές τους», σημείωσε ο Ζάεφ.

Πάντως, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει στην αλλαγή της ονομασίας της και συνεχίζει να διατηρεί την ονομασία «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μακεδονίας», όπως φανερώνουν τα αρχικά «FFM» (Football Federation of Macedonia).

Euro 2020 Σκόπια σήμα
Το προσβλητικό για την Ελλάδα έμβλημα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των Σκοπίων

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ