Τρίτη 27/7/2021

Επίσημο: Επιστρέφουν οι μάσκες στο Ισραήλ στους κλειστούς χώρους

Έχει ανακοινωθεί ακόμα η αναβολή του ανοίγματος στους τουρίστες, λόγω της παραλλαγής Δέλτα.

Επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ και σύσταση για χρήση μάσκας στις μεγάλες συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους, λόγω της πρόσφατης ανόδου των κρουσμάτων στη χώρα.

Θυμίζουμε ότι περισσότεροι από τον μισό πληθυσμό του Ισραήλ έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. «Λόγω μιας αύξησης στα κρούσματα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από το μεσημέρι (12:00 ώρα Ελλάδος) σήμερα, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, με εξαίρεση τα σπίτια», ανέφερε η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Σε ότι αφορά τη σύσταση για μάσκα και στις μεγάλες συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους, το Υπουργείο προσθέτει: «Για παράδειγμα σε εκδηλώσεις που συνδέονται με τις παρελάσεις Gay Pride που θα γίνουν αυτό το σαββατοκύριακο στο Τελ Αβίβ».

Τα παιδιά κάτω των επτά ετών, οι άνθρωποι με αναπηρία και αυτοί που αθλούνται απαλλάσσονται από την υποχρέωση να φορούν μάσκα σε εσωτερικό χώρο, διευκρινίζεται.

Από τη Δευτέρα, οι υγειονομικές αρχές καταγράφουν καθημερινά περισσότερα από 100 νέα κρούσματα. Χθες Πέμπτη, 227 νέα κρούσματα καταγράφηκαν από τις υγειονομικές αρχές, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που είναι διαθέσιμα.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ακόμα την Τετάρτη την αναβολή του ανοίγματος του εδάφους του στους τουρίστες «λόγω ανησυχιών που αφορούσαν την πιθανή εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα». Αυτό ακριβώς δηλαδή που θα έπρεπε να κάνει κάθε χώρα που σέβεται τους πολίτες της.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ