Τετάρτη 4/8/2021

Γέμισαν τα νοσοκομεία στην Τυνησία, νοσεί με κορωνοϊό και ο πρωθυπουργός

Μεταφέρθηκε στο κόκκινο τμήμα του καταλόγου ο οποίος καταρτίζεται από τις βρετανικές αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τυνησία καθώς η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, με τις νοσοκομειακές κλίνες να είναι κατά 90% γεμάτες! Γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση στο να επιβάλει αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Μάλιστα σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας ο αριθμός των θανάτων ασθενών με την COVID-19 έχει αυξηθεί ραγδαία. Από τον ιό δεν γλίτωσε ούτε ο πρωθυπουργός της Τυνησίας, Χισάμ Μασίσι – σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του – παρόλο που στα τέλη Απριλίου είχε εμβολιαστεί.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Νίσαφ Μπιν Αλίγια, ανέφερε ότι ο ημερήσιος μέσος όρος την περασμένη εβδομάδα έφθασε τους 82 θανάτους, αριθμός πολύ κοντά σε αυτόν που είχε καταγραφεί ως ρεκόρ (89) στη διάρκεια μιας εβδομάδας στα τέλη Απριλίου.

«Ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε το επίπεδο που εκτιμούσαμε. Ο δείκτης πληρότητας (των κλινών) στα νοσοκομεία έχει ξεπεράσει το 90% και η πίεση είναι μεγάλη», υποστήριξε.

Εκτός από τις τέσσερις επαρχίες που τέθηκαν ήδη υπό περιοριστικά μέτρα την περασμένη Κυριακή, άλλες 28 διοικητικές περιφέρειες από τις 250 της Τυνησίας θα εισέλθουν με τη σειρά τους σε lockdown καθώς καταγράφουν υψηλό δείκτη επίπτωσης.

Μάλιστα στις συγκεκριμένες περιοχές θα απογορευθούν οι συναθροίσεις, οι εορτές και οι αθλητικές, ενώ στους κατοίκους θα απευθυνθεί η σύσταση να μείνουν σπίτι.

Επίσης τα εμπορικά καταστήματα θα κλείσουν, με εξαίρεση όσα προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, ενώ η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε όλη τη χώρα (22:00-05:00) παρατάθηκε ως την 11η Ιουλίου.

Μέχρι τη χθες η Τυνησία των περίπου 12 εκατομμυρίων κατοίκων είχε καταγράψει 14.406 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 395.362 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Από την Πέμπτη η αραβική χώρα μεταφέρθηκε στο κόκκινο τμήμα του καταλόγου ο οποίος καταρτίζεται από τις βρετανικές αρχές. Το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει πλέον καραντίνα δέκα ημερών σε ξενοδοχεία σε όλους όσοι φθάνουν στην επικράτειά του από τη χώρα αυτή.

Όσον αφορά στους ταξιδιώτες που πάνε στην Τυνησία οι περιορισμοί παραμένουν λιγοστοί. Δεσμεύονται γραπτώς ότι θα μείνουν σε καραντίνα στον τόπο διαμονής τους για 5 ως 7 ημέρες, πλην όσων έχουν εμβολιαστεί και των τουριστών τις επισκέψεις των οποίων έχουν αναλάβει ταξιδιωτικά γραφεία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ