Σάββατο 24/7/2021

Μια νεκρή σε ενέδρα εναντίον οχηματοπομπής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλοι τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, τραυματίστηκαν την Πέμπτη σε επίθεση ενόπλων εναντίον οχηματοπομπής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο βόρειο τμήμα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.

«Δύο οδηγοί μοτοσικλετών που είχε μισθώσει η MSF έπεσαν σε ενέδρα ενόπλων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ενώ μετέφεραν ασθενείς στη Μπατανγκαφό, πόλη που απέχει 380 χιλιόμετρα προς βορρά από την πρωτεύουσα Μπανγκί», ανέφερε η ΜΚΟ διευκρινίζοντας ότι μια γυναίκα σκοτώθηκε και τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους μια μητέρα και το βρέφος της.

Η οχηματοπομπή έφερε «ευδιάκριτα διακριτικά» της MSF, με λογότυπα στις πλάτες των οδηγών και σημαιάκια στις μοτοσικλέτες, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Καρολίν Ντουκάρμ, η επικεφαλής της αποστολής της στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Ανακοίνωση της ανθρωπιστικής οργάνωσης

«Η ανθρωπιστική οργάνωση καταδικάζει τα ασταμάτητα συμβάντα που πλήττουν την ιατρική αποστολή (της) στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία του πληθυσμού» γράφει η ΜΚΟ και συμπληρώνει: «ήταν η τρίτη επίθεση μέσα στον Ιούνιο εναντίον της MSF και ασθενών μας στη ζώνη, που βρίσκεται περίπου εκατό χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Τσαντ».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ