Οι Ρώσοι αγρίεψαν, οι Τούρκοι μαζεύτηκαν…

Must Read

Δηλώσεις για τον βομβαρδισμό της τουρκικής φάλαγγας, αλλά και την αναχαίτιση των τουρκικών F-16 από τον ρώσικο στρατό στη Συρία έκανε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το καθεστώς δεν πρέπει να παίζει με τη φωτιά».

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του Τσαβούσογλου:

* Σχετικά με την επίθεση της φάλαγγας στο σημείο παρατήρησης 9 στην περιοχή Ιντλίμπ διεξάγουμε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ειρήνη. Πρέπει να κάνουμε εκεχειρία εδώ. Το καθεστώς άρχισε να εξωθεί στη στρατιωτική λύση. Η παρενόχληση των Ρώσων προέρχεται από το ότι η περιγραφή των γεγονότων, που έχουν, δεν είναι σωστή. Λέμε ότι αυτές οι επιθέσεις μπορούν να προκαλέσουν μόνο μια καταστροφή εδώ και καλούμε ολόκληρο τον κόσμο να κάνει εκεχειρία.

* Η Ιντλίμπ είναι σημαντική για το μέλλον της Συρίας. Εάν αυτές οι επιθέσεις ή συγκρούσεις δεν σταματήσουν, ο πρόεδρός μας θα συναντηθεί και με τον Πούτιν, όταν χρειαστεί. Έχουμε επαφή με τους Ρώσους σε όλα τα επίπεδα. Συνεχίζουμε τις επαφές μας τόσο για την χθεσινή επίθεση όσο και για τη δημιουργία γενικής κατάπαυσης του πυρός, επειδή η αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του 9ου παρατηρητηρίου μας. Ο τόπος αυτός δημιουργήθηκε σύμφωνα με τη συμφωνία που έχουμε συνάψει στο πλαίσιο της Astana.

* Επικοινωνήσαμε με τους Ρώσους συνομιλητές μας.

* Το καθεστώς δεν πρέπει να παίζει με τη φωτιά. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να εξασφαλίσουμε τα στρατεύματά μας.

* Δεν έχουμε καμία πρόθεση να μετακινήσουμε το 9ο παρατηρητήριο σε άλλη τοποθεσία.

* Αν δεν συμφωνήσουμε με τις ΗΠΑ για την ασφαλή ζώνη στη Συρία, έχουμε το δικό μας σχέδιο.

Πηγή: Sputnik.tr

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This