Παγκόσμια απειλή και ολέθρια για την Ελλάδα η τουρκική «εισβολή» στο Αφγανιστάν (video)

Ο δήθεν «απομονωμένος» Ερντογάν διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ συμφωνία καταστροφική για την Ελλάδα!

Must Read

Οι New York Times πάλι, δημοσιεύουν ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ΗΠΑ και Τουρκία διαπραγματεύονται μια “μεγάλη συμφωνία που έχει να κάνει με το αεροδρόμιο της Καμπούλ” και την ανάληψη ευθύνης της ασφάλειας του από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Σε περίπτωση όμως που επιτευχθεί μία τέτοια συμφωνία, τότε η Τουρκία όχι μόνο θα αναβαθμιστεί, αλλά θα εξελιχθεί σε παγκόσμια απειλή για έναν απλούστατο λόγο.

Το Αφγανιστάν είναι η κοιτίδα παραγωγής της παπαρούνας η οποία αποτελεί πρώτη ύλη για την κατασκευή της ηρωίνης. Η Τουρκία χρησιμοποιεί την ηρωίνη κυριολεκτικά για να ασκεί εξωτερική πολιτική. Το τουρκικό κράτος είναι ο κορυφαίος διακινητής ηρωίνης παγκοσμίως, όπως έχει αποκαλυφθεί όχι μόνο από τις πρόσφατες ομολογίες του μαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ, αλλά και δικαστικά μετά το σκάνδαλο Σουσουρλούκ.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί τα έσοδα από την ηρωίνη, μιλάμε για δισεκατομμύρια δολάρια βρώμικου χρήματος, για να εξαγοράζει πολιτικούς, λομπίστες, ΜΜΕ σε αρκετές δυτικές χώρες. Αυτό αποτελεί κοινό μυστικό, αλλά στην Ελλάδα θα έπρεπε να το γνωρίζουμε καλά. Άλλωστε το σκάνδαλο Noor1 με το μεγαλύτερο φορτίο τουρκικής ηρωίνης παγκοσμίως, στοιχειώνει εδώ και χρόνια το πολιτικό και μιντιακό τοπίο.

Εάν λοιπόν ο Ερντογάν καταφέρει και εξασφάλιση με την σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ, τον έλεγχο στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, τότε το μέλλον της Ελλάδας προδιαγράφεται εξαιρετικά δυσοίωνο. Όχι μόνο επειδή θα καταρρεύσει ο μύθος του απομονωμένου Ερντογάν που θα το τραβούσε το αυτί ο Μπάιντεν, αλλά κυρίως επειδή οι Τουρκία θα εξασφαλίσει μία κολοσσιαία ροή μαύρου χρήματος, που στις διεφθαρμένες εποχές που ζούμε, θα της δώσει την ευκαιρία να χρηματοδοτήσει τρομοκρατικές ομάδες και προδότες πολιτικούς.

Να το οίκος στρατιώτης σε φυτεία παπαρούνας

Τι αποκαλύπτει η εφημερίδα

«Οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την Άγκυρα για τη διασφάλιση του  αεροδρομίου που είναι η κύρια πύλη προς το Αφγανιστάν πραγματοποιούνται καθώς οι Ταλιμπάν επελαύνουν σε ολόκληρη τη χώρα”, γράφουν οι NY Times προσθέτοντας ότι ” η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας θα μπορούσε να έχει τρομερές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης πρόσβασης στη χώρα από ομάδες βοήθειας και διπλωμάτες των ΗΠΑ Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε τα σχέδια της Άγκυρας για το αεροδρόμιο με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες , μετά την οποία ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζ. Σάλιβαν δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι Ταλιμπάν προειδοποιούν την Τουρκία

Ωστόσο, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα της τουρκικής ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων χωρίς συνεχή αεροπορική υποστήριξη των ΗΠΑ.»

«Χωρίς ένα ασφαλές αεροδρόμιο, η ικανότητα διεξαγωγής διπλωματικών επιχειρήσεων  σε μια μεγάλη χώρα όπως το Αφγανιστάν, μειώνεται σημαντικά », δήλωσε ο απόστρατος ναύαρχος  Τζέιμς  Σταυρίδης,πρώην ανώτατος  διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη».

“Εκτός από την προσωπική ασφάλεια και την ικανότητα εκκένωσης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, χρειάζονται  αεροπλάνα για τη μετακίνηση διπλωμάτων των ΗΠΑ, εργαζομένων , αξιωματικών πληροφοριών και προσωπικού υποστήριξης σε όλη τη χώρα”, πρόσθεσε. «Χωρίς αυτή τη θεμελιώδη ικανότητα, η αποστολή της αμερικανικής πρεσβείας θα αποτύχει».

«Μετά από δύο δεκαετίες πολέμου και αποτυχημένων στρατηγικών, η τύχη του αεροδρομίου της Καμπούλ προσλαμβάνει σημαντική σημασία για την παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν».

Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο κύριος Μπάιντεν δεν δέχτηκε ούτε να χαιρετηθεί με τον κύριο Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση λοιπόν θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ και να θέσει άμεσα βέτο σε αυτή την εξέλιξη που απειλεί ευθέως την εθνική μας ασφάλεια. Εκτός εάν έχει ήδη παραδοθεί και μας το κρύβει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This