Τρίτη 27/7/2021

Ερντογάν, ο ανεπιθύμητος: Δυσαρέσκεια για τη διακυβέρνησή του και επιθυμία για πρόωρες εκλογές τα «ευρήματα» νέας δημοσκόπησης

Ανεπηρέαστοι από τις καταγγελίες του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ το 54,9% των ερωτηθέντων

Την κατρακύλα για τα καλά έχει πάρει πλέον η δημοτικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα του, όπως φανερώνουν τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης που διενήργησε το Κέντρο Κοινωνικοπολιτικών Μελετών της Τουρκίας, το διάστημα 21-28 Ιουνίου, σε δείγμα 8.000 ατόμων (54,6% γυναίκες και 45,4% άνδρες).

Για παράδειγμα, στην ερώτηση «Αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», το μόλις το 29,3% απάντησε το κυβερνών κόμμα AKP, το 27% το CHP, το 12,6% το Καλό Κόμμα, το 11,6% το HDP και το 6,5% το MHP.

Χαρακτηριστικό, εξάλλου, είναι το γεγονός πως το 58,3% των ερωτηθέντων θεωρεί αποτυχημένο το προεδρικό σύστημα, με μόλις ένα 20,2% να δηλώνει ικανοποιημένο από δαύτο. Δυσαρέσκεια επικρατεί και αναφορικά με τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, σύμφωνα με τι απάντησε το 59,2%, ενώ το ότι γίνονται σωστοί χειρισμοί θεωρεί το 20,7%.

Οι καταγγελίες του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ

Παράλληλα, το 61,4% πιστεύει ότι θα έπρεπε να γίνουν πρόωρες εκλογές, ενώ το 22,4% διαφωνεί και το 16,2% είναι αναποφάσιστο. Ερωτηθέντες αν οι καταγγελίες του Τούρκου αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ κατά μελών της κυβέρνησης θα επηρεάσουν την ψήφο τους, το 54,9% απάντησε «όχι». Το 23,2% απάντησε ότι θα ψηφίσει το κόμμα που ψήφισε και στις προηγούμενες εκλογές και το 12,9% απάντησε πως δεν έχει ακούσει τις καταγγελίες και συνεπώς δεν επηρεάζουν την ψήφο του.

Σε ερώτηση, τέλος, περί του εάν ο Ερντογάν θα κερδίσει ξανά τις εκλογές, το 49,7% απάντησε «όχι», το 25,4% «δεν ξέρω» και μόλις ένα 24,9% φάνηκε σίγουρο πως θα συνεχίσει ακάθεκτος τη… βασιλεία του.

*πηγή: cumhuriyet.com.tr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ