Ισραήλ: Ραγδαία πτώση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου Pfizer

Παραμένει ωστόσο αποτελεσματικό στην προστασία από την βαριά εκδηλωση της νόσου

Must Read

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε τη Δευτέρα μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου Pfizer / BioNTech COVID-19 στην πρόληψη λοιμώξεων και συμπτωματικών ασθενειών, αλλά διαβεβαίωσε ότι παραμένει εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη της σοβαρής εκδήλωσης της νόσου.

Η μείωση συνέπεσε με την εξάπλωση της παραλλαγής Delta και το τέλος των περιορισμών κοινωνικής απόστασης στο Ισραήλ.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη τόσο της μόλυνσης όσο και της συμπτωματικής νόσου μειώθηκε στο 64% από τις 6 Ιουνίου, όπως ανέφερε το Ισραηλινό Υπουργείο Υγείας. Ταυτόχρονα, το εμβόλιο ήταν 93% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλείας και σοβαρής νόσησης από τον κοροναϊό.

Το υπουργείο στη δήλωσή του ωστόσο δεν ανέφερε ποιο ήταν το προηγούμενο επίπεδο αποτελεσματικότητας του συγκεκριμένου εμβολίου καιδεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες. Ωστόσο, αξιωματούχοι του υπουργείου δημοσίευσαν μια έκθεση τον Μάιο ότι οι δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer παρέχουν περισσότερο από 95% προστασία έναντι λοίμωξης, νοσηλείας και θνησιμότητας. Το γιατί υπάρχει τέτοια ραγδαία πτώση στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου όσον αφορά την προστασία από την λοίμωξη, είναι άγνωστο και προκαλεί ερωτηματικά.

Εκπρόσωπος της Pfizer αρνήθηκε να σχολιάσει τα δεδομένα από το Ισραήλ, αλλά ανέφερε άλλες έρευνες που δείχνουν ότι τα αντισώματα που δημιουργούνται από το εμβόλιο ήταν ακόμη σε θέση να εξουδετερώσουν όλες τις τρέχουσες παραλλαγές του ιού, συμπεριλαμβανομένου του Delta, αν και με μειωμένη ισχύ.

Περίπου το 60% των 9,3 εκατομμυρίων κατοίκων του Ισραήλ έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου της Pfizer σε μια πρωτοφανή εκστρατεία εμβολιασμού που οδήγησε στην ραγδαία μείωση των κρουσμάτων από πάνω από 10.000 τον Ιανουάριο σε μονοψήφια νούμερα τον Ιούνιο.

Αυτό ώθησε το Ισραήλ να ακυρώσει σχεδόν όλα τα περιοριστικά μέτρα στις κοινωνικές αποστάσεις, καθώς και την υποχρεωτική χρήση μάσκας, αν και το τελευταίο επαναφέρθηκε εν μέρει τις τελευταίες ημέρες. Ταυτόχρονα, η μετάλλαξη Delta, η οποία έχει γίνει μια παγκόσμια κυρίαρχη παραλλαγή του Κορωνοϊού, άρχισε να εξαπλώνεται στην χώρα.

Έκτοτε, οι καθημερινές περιπτώσεις αυξήθηκαν σταδιακά, φτάνοντας τις 343 την Κυριακή. Ο αριθμός στους σοβαρά νοσούντες αυξήθηκε σε 35 από 21.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This