Τετάρτη 4/8/2021

Φόβοι για συντριβή στη θάλασσα του ρωσικού αεροσκάφους που αγνοούνταν

Στις προσπάθειες ανεύρεσης συμμετέχει και ο ρωσικός στρατός

Νεότερες πληροφορίες από υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στη Ρωσία αναφέρουν πως το αγνοούμενο αεροσκάφος An-26, το οποίο μετέφερε τουλάχιστον 28 επιβάτες, συνετρίβη στη θάλασσα. 

Τα ίχνη του αεροσκάφους χάθηκαν νωρίτερα σήμερα στη ρωσική περιοχή της Καμτσάτκα και, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αρκετά πλοία στέλνονται επί του παρόντος στον φερόμενο τόπο της συντριβής του αεροπλάνου. Μάλιστα, διασώστες εντόπισαν την ακριβή θέση στη θάλασσα όπου το χαμένο αεροσκάφος φέρεται να έπεσε. «Όλα δείχνουν ότι το σημείο όπου το αεροπλάνο κατέπεσε μέσα στη θάλασσα έχει εντοπιστεί», δήλωσε συγκεκριμένα εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο εκπρόσωπος του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού Νικολάι Βόσκρενσκι επιβεβαίωσε ότι στην επιχείρηση αναζήτησης συμμετέχει και ο στρατός. Το αεροσκάφος An-26 εκτελούσε πτήση από το Πετροπαβλόφσκ προς την Παλάνα και τα ίχνη του χάθηκαν στην περιοχή της Καμτσάτκα. Οι μετεωρολόγοι σημείωσαν ότι υπήρχε ένα χαμηλό σύννεφο στην περιοχή, αλλά η ορατότητα ήταν σε σχετικά φυσιολογικά πλαίσια.

Και ένα παιδί μεταξύ των επιβατών

Στο αεροπλάνο υπάρχουν 28 επιβάτες, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ιστότοπο Sputnik το περιφερειακό τμήμα του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης. «Υπάρχουν έξι μέλη του πληρώματος και 22 επιβάτες (συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού) στο αεροσκάφος An-26. Ένα ελικόπτερο και στρατεύματα από το ρωσικό Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης προετοιμάζονται για επιχείρηση έρευνας και διάσωσης», δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ