Σκέψεις στη σερβική κυβέρνηση να χρεώνονται τα έξοδα νοσηλείας οι ανεμβολίαστοι

Δεν συμφωνεί με την πρόταση των επιδημιολόγων ο Πρόεδρος της Σερβίας

Must Read

Ο υπουργός Υγείας της Σερβίας, Ζλάτιμπορ Λόντσαρ, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να χρεώνονται τα έξοδα νοσηλείας όσοι πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί, νοσούν από κορωνοϊό και χρειάζεται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

«Είναι λογική και εξετάζεται η πρόταση που κατέθεσαν οι επιδημιολόγοι, να επιβαρύνονται με τα έξοδα νοσηλείας όλοι οι ανεμβολίαστοι ασθενείς» δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Σέρβος υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι πρέπει να ευαισθητοποιηθούν όσοι πολίτες συμπεριφέρονται ανεύθυνα.

«Έχετε κάποιους ανθρώπους που δεν πιστεύουν ούτε στον κορωνοϊό, ούτε στο εμβόλιο, αλλά γνωρίζουν πως όταν θα αρρωστήσουν το κράτος θα πληρώσει τα πάντα. Δεν θέλουν να καταλάβουν ότι αν είχαν εμβολιαστεί, μάλλον δεν θα βρίσκονταν στο νοσοκομείο. Έτσι, ούτε τηρούν τα μέτρα, ούτε έχουν εμβολιαστεί, μπαίνουν στο νοσοκομείο και αναμένουν από το κράτος να τους καλύψει όλα τα έξοδα», συνέχισε ο υπουργός Υγείας της Σερβίας.

Στη συνέντευξη Τύπου απηύθυνε και έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας ότι αν δεν το πράξει το 80% του πληθυσμού, η χώρα θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στο άμεσο μέλλον.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί, γιατί κάτι τέτοιο παραβιάζει την αρχή της ισότητας των πολιτών. Τόνισε ωστόσο, ότι εξετάζονται διάφοροι τρόποι για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This