Κυριακή 1/8/2021

Εκατοντάδες άνθρωποι εξαπατήθηκαν και εμβολιάστηκαν με… νερό στην Ουγκάντα!

Οι επιτήδειοι έπειθαν εταιρείες να εμβολιάσουν τους υπαλλήλους τους και να χρεώσουν μεταξύ 28 και 56 δολάρια ανά δόση

Τουλάχιστον 800 άτομα εμβολιάστηκαν με ψεύτικα εμβόλια κατά του κορωνοϊού τα οποία πωλήθηκαν από μια ομάδα απατεώνων στην Ουγκάντα.

Οι αρχές είπαν ότι το «εμβόλιο» περιείχε «περισσότερο νερό από οτιδήποτε άλλο» και συμβούλεψαν τα θύματα να κάνουν νόμιμο (και δωρεάν) εμβόλιο.

Οι απατεώνες συνελήφθησαν στα τέλη Ιουνίου, με έγγραφα που κατασχέθηκαν να δείχνουν ότι τουλάχιστον 812 άτομα έλαβαν το ψεύτικο εμβόλιο. Η ομάδα δραστηριοποιούνταν στην πρωτεύουσα της χώρας, Καμπάλα και περιελάμβανε τουλάχιστον δύο νοσοκόμες και έναν άντρα που εμφανιζόταν ως γιατρός. Ενώ οι νοσοκόμες συνελήφθησαν, ο «γιατρός» ξέφυγε και παραμένει άφαντος.

Ο ψεύτικος γιατρός στόχευσε αρκετές εταιρείες, πείθοντάς τες να εμβολιάσουν τους υπαλλήλους τους και να χρεώσουν μεταξύ 28 και 56 δολάρια ανά δόση.

Τα κατασχεθέντα φιαλίδια έμοιαζαν εξ αποστάσεως με εμβόλια της AstraZeneca που κατασκευάστηκαν από το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας. Οι αρχές της Ουγκάντας έστειλαν αρκετά φιαλίδια στην Ινδία για έλεγχο, με το Ινστιτούτο να επιβεβαιώνει ότι δεν τα παρήγαγε ποτέ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ