Μουσεία μηνύουν το Pornhub που μετατρέπει σε πορνό κλασικά αριστουργήματα

«Κανείς δεν έδωσε έγκριση για τη χρήση της τέχνης»

Must Read

Δυναμική είσοδο στον χώρο της τέχνης επιχειρεί να κάνει το Pornhub, με το λανσάρισμα διαδραστικής εφαρμογής που προσφέρει μια εναλλακτική ξενάγηση στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, αναβιώνοντας κλασικά αριστουργήματα με τη βοήθεια πορνοστάρ.

Μέσα από το νέο εργαλείο του, «Show me the nudes», έργα τέχνης που φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία της Ευρώπης παίρνουν σάρκα και οστά χάρη σε πορνοστάρ, οι οποίοι όμως πάνε ένα βήμα παρακάτω την καλλιτεχνική έκφραση. Κάπως έτσι, στην περίπτωση της Αφροδίτης του Ουρμπίνο, που εκτίθεται στην Γκαλερί Ουφίτσι της Φλωρεντίας, η Αφροδίτη αρχίζει ξαφνικά να αυνανίζεται, ενώ η αναπαράσταση του «Γυμνού Ανδρα» του Ντεγκά, που εκτίθεται στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, παίρνει τροπή στοματικού σεξ. Ολες οι αναπαραστάσεις γίνονται από ηθοποιούς της καλλιτεχνικής ομάδας My Sweet Apple, που φροντίζουν να βρίσκουν και να αναδεικνύουν την kinky πλευρά κάθε έργου.

Εκμετάλλευση

Αν και αυτή η εφαρμογή ενδεχομένως να καταφέρει να παντρέψει τους κόσμους της τέχνης και της πορνογραφίας, συστήνοντας τους κλασικούς ζωγράφους σε ένα νέο κοινό, οι διευθυντές των ευρωπαϊκών μουσείων δεν θέλουν τα εκθέματά τους να τύχουν τέτοιας εκμετάλλευσης, απειλώντας να κινηθούν νομικά εναντίον του Pornhub.

Τόσο το Μουσείο του Λούβρου όσο και η Γκαλερί Ουφίτσι κατέθεσαν αγωγή σε βάρος του Pornhub για παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, απαιτώντας την αφαίρεση των αναπαραστάσεων των δικών τους εκθεμάτων από την εφαρμογή. «Κανείς δεν έδωσε έγκριση για τη χρήση της τέχνης. Στην Ιταλία ο κώδικας πολιτιστικής κληρονομιάς επιβάλλει τη χορήγηση άδειας για τη χρήση εικόνων του μουσείου για εμπορικούς σκοπούς και την καταβολή σχετικού αντιτίμου» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ουφίτσι στο Daily Beast.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This