Κυριακή 1/8/2021

Δωρεάν τα τεστ PCR στην Αυστρία – Στην Ελλάδα όλα από την «τσέπη» των πολιτών…

Υποχρεωτικά για ανεμβολίαστους που πάνε στα νυχτερινά κέντρα

Δωρεάν από τα φαρμακεία θα διανέμονται το προσεχές διάστημα τα τεστ PCR στην Αυστρία, καθώς με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα θα είναι υποχρεωτικά για τους ανεμβολίαστους στα καταστήματα νυχτερινής εστίασης/διασκέδασης.

Για την αξιέπαινη πρωτοβουλία, που θα έπρεπε να υιοθετηθεί και στη χώρα μας, έχει ήδη γίνει το πρώτο βήμα, αφού η συμφωνία έχει επιτευχθεί ανάμεσα στο Επιμελητήριο Φαρμακοποιών και το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως ανακοινώθηκε χθες από την πρόεδρο του επιμελητηρίου Ουλρίκε Μουρς-Eντλμαγιερ.

Τα τεστ θα προσφέρονται σε όλα τα φαρμακεία της Αυστρίας που τώρα διενεργούν τεστ αντιγόνου και θα είναι εργαστηριακά τεστ PCR, που, σύμφωνα με την ίδια, προσφέρουν την υψηλότερη ποιότητα δείγματος και με τον τρόπο αυτό ένα «χρυσό στάνταρ».

Για τους ασφαλισμένους τίποτα δεν αλλάζει σε σύγκριση με τα τεστ αντιγόνου που προσφέρουν ήδη τα φαρμακεία.

Αφού κλειστεί το ραντεβού, το επίχρισμα θα λαμβάνεται στο φαρμακείο, το αποτέλεσμα θα αποστέλλεται στη συνέχεια μέσω μηνύματος sms ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μπορεί επίσης να παραληφθεί εκτυπωμένο.

Οπως και προηγουμένως για τα τεστ αντιγόνου, τη χρηματοδότηση των δωρεάν τεστ PCR διαχειρίζεται η κοινωνική ασφάλιση, η οποία στη συνέχεια εισπράττει τα χρήματα από την αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η πρόεδρος του επιμελητηρίου ανέφερε ότι η επιβάρυνση για τα φαρμακεία είναι πολύ μεγάλη, μια και λειτουργούν «στο όριο της κάλυψης κόστους», όμως αναγνωρίζει πως είναι μια «απαραίτητη υπηρεσία».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ