Κυριακή 1/8/2021

«Οι εκκλήσεις κατά των εμβολιασμών, είναι εκκλήσεις υπέρ του θανάτου», είπε ο Ντράγκι παρουσιάζοντας νέα μέτρα

Αναγκαίο το «πράσινο πάσο εμβολιασμένου» για:γυμναστήρια, παραστάσεις, πισίνες, εκθεσιακά κέντρα, διαγωνισμούς για προσλήψεις εργαζομένων, εσωτερικούς χώρους καφέ μπαρ και εστιατορίων.

Σε εκβιαστικούς τόνους κινούνται όλο και περισσότεροι ηγέτες κατά όσων δεν έχουν εμβολιαστεί και κατά αυτών που δηλώνουν την αντίθεσή τους στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Κατά την παρουσίαση των νέων μέτρων στην Ιταλία, ο Μάριο Ντράγκι έκανε μια πολύ χαρακτηριστική δήλωση.

«Όποιος απευθύνει εκκλήσεις κατά των εμβολιασμών, απευθύνει έκκληση υπέρ του θανάτου, του δικού του και των άλλων. Καλώ όλους τους Ιταλούς να εμβολιαστούν αμέσως για να προστατέψουν τον εαυτό τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα», είπε ο Ιταλός Πρωθυπουργός.

Εξήγησε για την επιβολή του λεγόμενου «πράσινου διαβατηρίου» ότι «προστατεύονται οι οικονομικές δραστηριότητες και επιχειρήσεις της χώρας».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, τρία είναι τα κύρια μέτρα που εγκρίθηκαν:

  • Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού παρατείνεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2021, ενώ για την ενδεχόμενη έγκριση νέων περιορισμών, αλλάζουν τα κριτήρια αναφοράς: δεν θα δίδεται, πλέον, κύριο βάρος στον δείκτη μετάδοσης Rt και στον αριθμό νέων κρουσμάτων, αλλά στο ποσοστό των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία.
  • Μια περιοχή θα μετατρέπεται σε κίτρινη ζώνη αν οι ασθενείς με κορωνοϊό στις ΜΕΘ ξεπερνούν το 10% της χωρητικότητας και το 15% στο σύνολο των νοσοκομειακών κλινών. Για την κήρυξη πορτοκαλί ζώνης θα απαιτείται, αντίστοιχα, ποσοστό 20% στις ΜΕΘ και 30% στους νοσοκομειακούς θαλάμους και για επιβολή, τέλος, κόκκινης ζώνης, τα νέα ποσοστά που αποφασίστηκαν είναι το 30% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας και το 40% σε όλες τις νοσοκομειακές μονάδες.
  • Το «πράσινο πάσο εμβολιασμένου» θα είναι αναγκαίο για την είσοδο σε γυμναστήρια, παραστάσεις, πισίνες, εκθεσιακά κέντρα, καθώς και σε διαγωνισμούς για προσλήψεις εργαζομένων. Παράλληλα, θα χρειάζεται και για να μπορεί να καθίσει κανείς σε εσωτερικούς χώρους καφέ μπαρ και εστιατορίων. Προς το παρόν, δεν αποφασίστηκε η υποχρεωτική κατοχή του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού για την είσοδο σε τραίνα και αεροπλάνα.

Σχετικά, τέλος, με την νέα σχολική χρονιά, ο Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι ο κύριος στόχος είναι να μπορέσουν οι μαθητές να επιστρέψουν στις τάξεις τους, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας. Επιβεβαίωσε, όμως, ότι η κυβέρνησή του δεν γνωρίζει αν θα αποφασιστεί τελικά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών. Έως τώρα, στην Ιταλία έχει εμβολιαστεί το 85% των δασκάλων και καθηγητών.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ