Η πλέον προπαγανδιστική τουρκική ανακοίνωση, μιλά για «μαύρη προπαγάνδα» Ελλάδας και Κύπρου!

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι... σέβεται το διεθνές δίκαιο στα Βαρώσια και ότι οι αποφάσεις της θα... εξαφανίσουν τις δυσκολίες!

Must Read

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αντέδρασε έντονα στη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με μια μακροσκελή ανακοίνωση που διαστρεβλώνει τα πάντα, η οποία κάνει λόγο για… «μαύρη προπαγάνδα» από Ελλάδα και Κύπρο!

Μάλιστα, η Άγκυρα υποστηρίζει ότι στο θέμα των Βαρωσίωνσέβεται το διεθνές δίκαιο και ότι οι αποφάσεις της θα… εξαφανίσουν τις δυσκολίες!

Σε άλλο σημείο τα βάζει με την ΕΕ, λέγοντας: «Δεν έχει νόημα για την ΕΕ να μιλά για νομιμότητα, καθώς δέχθηκε παράνομα την ελληνοκυπριακή διοίκηση στην Ένωση, ομολογώντας ότι αυτή ήταν πολιτική απόφαση. Αυτό ισχύει εξίσου για ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που υποστήριζαν την ανομία εκείνη την εποχή. Το γεγονός ότι αυτή η ομάδα προσπαθεί τώρα να μας διδάξει τη νομιμότητα είναι μια πράξη παντελούς υποκρισίας».

Λύση δύο κρατών προωθεί η Τουρκία και για μια ακόμα φορά λέει ότι παρά «την καλή της θέληση» δεν λύθηκε το Κυπριακό λόγω της ελληνοκυπριακής αδιαλλαξίας!

Αναλυτικά η τουρκική ανακοίνωση:

«Απορρίπτουμε την Προεδρική Δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη δεύτερη φάση της πρωτοβουλίας στα Βαρώσια (σ.σ. Maraş κατά την Τουρκία), που ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), κ. Ersin Tatar, στις 20 Ιουλίου 2021, καθώς και τις δηλώσεις διαφόρων χωρών που βασίζονται σε αβάσιμους ισχυρισμούς και ασυμβίβαστες με τις πραγματικότητες του νησιού. Μοιραζόμαστε πλήρως τις επίσημες απαντήσεις της ΤΔΒΚ σε αυτές.

Αυτές οι δηλώσεις βασίζονται σε μαύρη ελληνοκυπριακή προπαγάνδα και αβάσιμους ισχυρισμούς, όπως ότι τα Βαρώσια δεν είναι έδαφος της ΤΔΒΚ, ότι η ΤΔΒΚ θα κατασχέσει τα ακίνητα και θα φέρει τους εποίκους εκεί ενάντια στα δικαιώματα ιδιοκτησίας. Το Maraş είναι μέρος της επικράτειας της ΤΔΒΚ. Επιπλέον, δεν έχει ανοίξει για οικισμό και έχει χαρακτηριστεί ως στρατιωτική ζώνη ως χειρονομία καλής θέλησης από τις αρχές της ΤΔΒΚ.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η κυβέρνηση της ΤΔΒΚ επέτρεψε την πρόσβαση του κοινού σε δύο κεντρικούς δρόμους και την παραλία, η οποία παρέμεινε κλειστή για 47 χρόνια και άρχισε να δημιουργεί περιβαλλοντικούς κινδύνους. Τον τελευταίο καιρό, η κυβέρνηση της ΤΔΒΚ ήρε το καθεστώς στρατιωτικής ζώνης μιας πιλοτικής περιοχής, η οποία αντιστοιχεί στο 3,5 τοις εκατό του Maraş.

Όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τις αρχές της ΤΔΒΚ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Maraş, σέβονται τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και συμμορφώνονται πλήρως με το διεθνές δίκαιο. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς, οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν παραβιάζονται. Επιπλέον, οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν υπερβαίνουν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και κυριαρχίας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρε Ερντογάν, αυτά τα βήματα δεν θα προκαλέσουν νέα παράπονα, αλλά θα εξαλείψουν τα τρέχοντα προς όφελος όλων. Από την άλλη πλευρά, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επιμένει, δυστυχώς, να μην παρατηρεί τις πραγματικότητες επί του εδάφους που αφορούν το Κυπριακό.

Παρά την καλή θέληση της τουρκικής πλευράς, δεκαετίες προσπαθειών δεν μπορούσαν να οδηγήσουν σε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδιακή λόγω της αδιάλλακτης στάσης της ελληνοκυπριακής διοίκησης. Ελλείψει συμφωνίας σχετικά με αυτό το μοντέλο μεταξύ των μερών, η επιμονή σε ομοσπονδιακό διακανονισμό βλάπτει τώρα την αξιοπιστία του Συμβουλίου.

Μια νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης για μια δίκαιη, διαρκή και βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού θα μπορούσε να ξεκινήσει μόνο με την εξασφάλιση της ίσης κυριαρχίας και ίσης διεθνούς κατάστασης του τουρκοκυπριακού λαού.

Με αυτήν την κατανόηση, καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αποφύγει την παραπλανητική προπαγάνδα του ελληνοκυπριακού δίδυμου και να υποστηρίξει τα νόμιμα μέτρα που έλαβε η ΤΔΒΚ σχετικά με τον Μαρά, καθώς και την εποικοδομητική και ρεαλιστική της πρόταση που υποβλήθηκε στη Γενεύη.

Δεν έχει νόημα για την ΕΕ να μιλά για νομιμότητα, καθώς δέχθηκε παράνομα την ελληνοκυπριακή διοίκηση στην Ένωση, ομολογώντας ότι αυτή ήταν πολιτική απόφαση. Αυτό ισχύει εξίσου για ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που υποστήριζαν την ανομία εκείνη την εποχή. Το γεγονός ότι αυτή η ομάδα προσπαθεί τώρα να μας διδάξει τη νομιμότητα είναι εντελώς μια πράξη υποκρισίας.

Καλούμε για άλλη μια φορά αυτήν την ομάδα και τη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσουν τις πραγματικότητες του νησιού, να τερματίσουν την αδικία που έχουν προκαλέσει στον τουρκοκυπριακό λαό, να σεβαστούν τη βούληση του τουρκοκυπριακού λαού, καθώς και την κυριαρχική τους ισότητα που πέτυχαν το 1960».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This