Άσχημα νέα από το Ισραήλ για την μετάλλαξη Δέλτα και το εμβόλιο Pfizer

Εξαιρετικά χαμηλή η αποτρεπτική του ικανότητα

Must Read

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι επίσημες ανακοινώσεις του Ισραήλ και συγκεκριμένα του υπουργείου υγείας της χώρας, αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer / Biontech έναντι της μετάλλαξης Δέλτα.
Ενώ στην προηγούμενη ανακοίνωση είχε αναφερθεί πως η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εμβολίου ήταν σχετικά χαμηλή, φτάνοντας στο 64%, η νέα ανακοίνωση του υπουργείου είναι τελείως απογοητευτική.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενη στο πρώτο εικοσαήμερο του Ιουλίου, το υπουργείο ανακοινώνει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν ξεπερνά το 39%!
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και ένας πλήρως εμβολιασμένος με το εμβόλιο της Pfizer / Biontech, πρακτικά μπορεί να κολλήσει και να μεταδώσει τον ιό.

Το μόνο θετικό της συγκεκριμένης ανακοινωσης είναι ότι η προστασία του εμβολίου από την βαριά νόσηση τις συγκεκριμένης μετάλλαξης που οδηγεί σε νοσηλεία, βρίσκεται ακόμα ψηλά, στο 88%.

Όπως και ναχει, απαιτείται εφησυχασμός, διότι προηγούμενες μελέτες δείχνουν ότι η προστασία από το εμβόλιο φθίνει με την πάροδο του χρόνου και μία αναζωπύρωση της πανδημίας θεωρείται εξαιρετικά πιθανή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This