Στους 115 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Ινδία (video)

Must Read

Τουλάχιστον 115 είναι οι θάνατοι στην δυτική Ινδία, από τις έντονες βροχές των μουσώνων που συνοδεύτηκαν από κατολισθήσεις εδάφους, καταρρεύσεις κτιρίων και πλημμύρες.

Σχεδόν 150.000 κάτοικοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους σε όλη τη χώρα και δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στα περίχωρα της Βομβάη, του μεγαλύτερου οικονομικού κέντρου της χώρας και πρωτεύουσας του κρατιδίου Μαχαράστρα όπου καταγράφηκε σχεδόν το σύνολο των θανάτων.

Στη μικρή κοινότητα που βρίσκεται στην πλευρά του λόφου της Τάλιε, νότια αυτής της πόλης των 20.000.000 ανθρώπων, μόνο δύο τσιμεντένια κτίρια εξακολουθούν να στέκουν όρθια όταν ένα κύμα λάσπης ισοπέδωσε μέσα σε μερικά λεπτά δεκάδες σπίτια.

«Ολόκληρο το χωριό απλώς κατέρρευσε»

«Συνέβη τόσο γρήγορα», δήλωσε ο Ντίλιπ Πάντεϊ, ένας από τους κατοίκους και συμπλήρωσε: «Υπήρξε ένας ήχος και ολόκληρο το χωριό απλώς κατέρρευσε». Οι ομάδες διάσωσης επιχειρούσαν επί ώρες να απεγκλωβίσουν τυχόν επιζώντες όμως κατάφεραν μόνο να ανασύρουν από τα ερείπια άψυχα σώματα.

Ένα ρέμα, το Σαβιτρί, βγήκε από την κοίτη του, καθιστώντας πλήρως απρόσιτη διά της χερσαίας οδού την πόλη Μαχάντ οι κάτοικοι της οποίας αναγκάστηκαν να ανέβουν σε υψηλότερους ορόφους ή στις στέγες για να προστατευτούν. Στο παραθαλάσσιο θέρετρο Μαχαμπάλεσουαρ, περίπου 60 εκατοστά βροχής έπεσαν μέσα σε 24 ώρες έως το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία. Συνοικίες της Τσιπλούν, 250 χλμ από τη Βομβάη, βυθίστηκαν προχθές Πέμπτη κάτω από το νερό που έφθανε έως και τα έξι μέτρα.

Κατάσταση κόκκινου συναγερμού

Η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία έθεσε πολλές περιοχές του κρατιδίου σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, σημειώνοντας πως οι κατολισθήσεις αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Από την πλευρά το, το Πολεμικό Ναυτικό κινητοποίησε επτά ομάδες με φουσκωτές λέμβους αλλά και ειδικούς δύτες και ένα ελικόπτερο, με σκοπό να απομακρύνει τα θύματα των πλημμυρών. Το έργο των ομάδων διάσωσης δυσχεραίνεται από τις κατολισθήσεις που μπλοκάρουν οδικούς άξονες, περιλαμβανομένου του αυτοκινητόδρομου που συνδέει τη Μομπάι με την Γκόα, νοτιότερα.

Καταρρέουν φράγματα

Στις καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προστίθενται η κατάρρευση φραγμάτων που απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες νερού, όπως γνωστοποίησε από την πλευρά της η κυβέρνηση του Μαχαράστρα.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις είναι συχνές στην Ινδία στη διάρκεια της εποχής των μουσώνων (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) όπου συχνά καταρρέουν κτίρια έπειτα από μέρες βροχοπτώσεων χωρίς διακοπή.

Μάλιστα, η κλιματική αλλαγή εντείνει τα φαινόμενα των μουσώνων στην Ινδία, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Έρευνας για την Κλιματική Επίπτωση του Πότσδαμ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This