Γερμανία: Διώξεις σε 1.600 άτομα για παιδεραστία και διακίνηση υλικού με βιασμούς ζώων!

Χιλιάδες ανώμαλοι συμμετείχαν στο κλειστό διαδικτυακό κλαμπ

Must Read

Η αστυνομία στη Γερμανία έχει εντοπίσει περισσότερους από 1.600 πιθανούς υπόπτους σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που συμμετείχαν σε διαδικτυακές ομάδες τσατ στις οποίες κοινοποιήθηκε παιδικό πορνογραφικό υλικό και σεξουαλική κακοποίηση ζώων. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί από τους υπόπτους είναι ανήλικοι!

Ενώ οι περισσότεροι ύποπτοι προέρχονταν από όλη τη χώρα, οι ψηφιακοί εμπειρογνώμονες έχουν εντοπίσει ανθρώπους από τις ΗΠΑ, την Αυστρία, την Ελβετία και τη Γαλλία με την υποψία ότι κατέχουν ή μοιράζονται εικόνες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στις συγκεκριμένες ομάδες. Οι περισσότεροι πάντως από τους υπόπτους είναι γερμανόφωνοι ακόμα κι αν κατοικούν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση από τη βαυαρική αστυνομία, οι ύποπτοι αξιολογούνται ως μέρος των «δύο μεγάλης κλίμακας δικών» που προετοιμάστηκαν από την αστυνομία και τους εισαγγελείς. Εάν καταδικαστούν, όλοι οι ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης “όχι λιγότερο από ένα χρόνο.”

Οι αστυνομικοί στην πόλη Amberg της Βαυαρίας είχαν παρακολουθήσει τις διαδικτυακές συνομιλίες μέσα από μία έρευνα που ξεκίνησε  τον περασμένο Μάρτιο. Οι συζητήσεις και ανταλλαγές αρχείων μεταξύ των χρηστών περιείχαν γραφικά βίντεο και εικόνες βιασμών με παιδιά, εφήβους ακόμα και ζώα.

Περιγράφοντας την ευρύτητα της έρευνας που διήρκησε σχεδόν πέντε μήνες, η αστυνομία του Amberg είπε ότι είχαν “αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες” σελίδες πληροφοριών για τους υπόπτους – αρκετές για να χωρέσουν σε “21 μεγάλα κιβώτια”.

«Η διανομή παιδικής και εφηβικής πορνογραφίας έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και είναι ένας τομέας στον οποίο εστιάζουμε σε πολλές έρευνες», δήλωσε ο Peter Krämer, αναπληρωτής επικεφαλής ερευνών της αστυνομίας στο Amberg.

«Εκτός από τα άτομα με παιδεραστικές τάσεις, συχνά παιδιά και έφηβοι μοιράζονται υλικό σαν αυτό σε ομαδικές συνομιλίες χωρίς να σκέφτονται, και επομένως οι ίδιοι συχνά υπόκεινται σε ποινική δίωξη αν και ανήλικοι», πρόσθεσε.

Οι ερευνητές προειδοποίησαν επίσης ότι ακόμη και η συμμετοχή σε τέτοιες ομαδικές συνομιλίες θα ήταν αρκετός λόγος για δίωξη στη Γερμανία – καθώς επεσήμανε τη δυνατότητα ενός ατόμου είτε να έχει πρόσβαση είτε να έχει αντίγραφα των φωτογραφιών και των βίντεο με το κακουργηματικό υλικό στις συσκευές του.

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η έκκλησή μας απευθύνεται ιδιαίτερα στους γονείς να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά τους σε αυτό το ζήτημα”, δήλωσε ο Krämer.

Η πρώιμη χρήση smartphone από μικρά παιδιά έχει δυστυχώς ανοίξει τη δυνατότητα ανήλικοι να εκτίθενται σε τέτοιο παράνομο περιεχόμενο.

Στις αρχές του έτους, οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν τέσσερα άτομα μετά από μια επιδρομή σε μια λέσχη ιστοσελίδας στο λεγόμενο «Σκοτεινό διαδίκτυο» που είχε περίπου 400.000 χρήστες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This