Από τις ΗΠΑ ξεκινά η νέα εποχή του καπιταλισμού

Η Γερουσία ενέκρινε το πακέτο Μπάιντεν, ύψους 1 τρισ. δολαρίων

Must Read

Μήνυμα προς τη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, που κινείται και αποφασίζει πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα του Βερολίνου, το οποίο συχνά αγνοεί τις ανάγκες των νότιων εταίρων της Ε.Ε., αποτελεί σε μεγάλο βαθμό η κίνηση της αμερικανικής Γερουσίας να προχωρήσει στην έγκριση ενός τεράστιου προγράμματος επενδύσεων, ύψους 1 τρισ. δολαρίων.

Το πρόγραμμα πρόκειται να ενισχύσει σημαντικά τις υπάρχουσες υποδομές της χώρας και κυρίως να καλύψει τα κενά, όπου έχει εντοπιστεί ότι υπάρχουν. Μια πρώτη, πρόχειρη ανάγνωση της είδησης καταδεικνύει μια μεγάλη επιτυχία του Τζο Μπάιντεν, αν και ο πρόεδρος των Δημοκρατικών πρέπει να περιμένει την τελική ψηφοφορία για να διεκδικήσει τις δάφνες της νίκης του.

Η ουσία της εξέλιξης αφορά όμως το γεγονός πως σε πρώτη φάση το σχέδιο εγκρίθηκε με 69 ψήφους υπέρ έναντι 30 κατά, με την υποστήριξη -κι αυτό πρέπει να τονιστεί– πάνω από το ένα τρίτο των Ρεπουμπλικανών.

Αυτό είναι ένα σπάνιο γεγονός σε ένα Κογκρέσο βαθιά διαιρεμένο πολιτικά. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, το κείμενο αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία επίσης ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, αλλά το μέλλον του είναι σχετικά αβέβαιο, διότι έχουν προκύψει διαφωνίες μεταξύ της αριστερής και της κεντρώας πτέρυγας του κόμματος.

Τι περιλαμβάνει αυτό το τεράστιο πακέτο χρημάτων που θα κατευθυνθεί προς την ενίσχυση των υποδομών των ΗΠΑ; Σύμφωνα με αυτό, θα διατεθούν 550 δισ. δολάρια σε νέες ομοσπονδιακές δαπάνες για πέντε χρόνια.

Μεταξύ άλλων θα επενδυθούν κατά σειρά 110 δισ. δολάρια για δρόμους, γέφυρες και μεγάλα έργα, 66 δισ. δολάρια σε επιβατικούς και εμπορευματικούς σιδηροδρόμους, 65 δισ. δολάρια για την ανοικοδόμηση του ηλεκτρικού δικτύου, ένα αντίστοιχο ποσό για την επέκταση της ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο και 39 δισ. δολάρια για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των συστημάτων διαμετακόμισης.

Μεταξύ πολλών άλλων προτεραιοτήτων, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και 55 δισ. δολάρια για υποδομές νερού, από τα οποία τα 15 δισ. δολάρια θα κατευθυνθούν προς την αντικατάσταση των σωλήνων μολύβδου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This