Δεν το χωράει ο νους: Ξεπέρασαν τους 720 οι νεκροί από τον ισχυρότατο σεισμό στην Αϊτή! (video)

Στους 2.800 ανέρχονται οι τραυματίες, ενώ εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι

Must Read

Όχι μόνο έχουν ξεπεράσει τους 700 οι νεκροί από τον σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το νοτιοδυτικό τμήμα της Αϊτής, με την τελευταία ενημέρωση να κάνει λόγο για 724 θύματα, αλλά οι εκατοντάδες τραυματίες και αγνοούμενοι πιστοποιούν, αν μη τι άλλο, πως ο αριθμός αυτός αναμένεται, δυστυχώς, να αυξηθεί κατά πολύ, ανασύροντας μνήμες από την εκατόμβη θυμάτων που άφησε πίσω του ο σεισμός του 2010.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το RT, η λαβωμένη νησιωτική χώρα της Καραϊβικής πρόκειται σύντομα να βρεθεί αντιμέτωπη και με μια μεγάλη τροπική καταιγίδα, η οποία και θα καταστήσει εξαιρετικά ασταθές το έδαφος. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση των αρχών, 500 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους νότια της χώρας, 100 στην περιοχή Grand-Anse, 122 στην πόλη Nippes και 2 βορειοδυτικά, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 2.800.

https://twitter.com/ultradeadd/status/1426921817646698504

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα δεδομένα του αμερικανικού ινστιτούτου γεωφυσικών μελετών (USGS), ο σεισμός σημειώθηκε το Σάββατο 14/8, στις 08:29 τοπική ώρα (15:29 ώρα Ελλάδας), 12 χιλιόμετρα από την πόλη Σεντ-Λουί-ντι-Σιντ, περίπου 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, Πορτ-ο-Πρενς. Δεκάδες εκκλησίες, καταστήματα, σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές ή κατέρρευσαν ολοκληρωτικά κατά τη διάρκεια της πολύ ισχυρής σεισμικής δόνησης, παγιδεύοντας κάτω από τόνους μπετόν όσους βρίσκονταν στο εσωτερικό τους.

Δείτε επίσης:

Αγωνιώδεις προσπάθειες

Συχνά χωρίς πολλά μέσα, κάτοικοι κατέβαλαν χθες αγωνιώδεις προσπάθειες για να ανασύρουν τους συνανθρώπους τους, πολλούς εξ αυτών βαριά τραυματίες, από τα χαλάσματα, προσπάθειες που «χαιρέτισε» η Αϊτινή υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Την ίδια ώρα, τα λιγοστά νοσοκομεία στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές τα τμήματα επειγόντων περιστατικών κατακλύστηκαν από τραυματίες.

Ο πρωθυπουργός Αριέλ Ανρί, ο οποίος επιθεώρησε κατά τη διάρκεια πτήσης με ελικόπτερο τις εν λόγω περιοχές, κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για έναν μήνα στις τέσσερις περιφέρειες που χτυπήθηκαν περισσότερο από την καταστροφή.

  • Δείτε σχετικά ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This