Παγκόσμια ανησυχία από την έξαρση της πανδημίας στο Ισραήλ – Ενθαρρυντικά τα στοιχεία από την Σουηδία

Άσχημα τα νέα από την πιο εμβολιασμένη χώρα στον κόσμο

Must Read

Ο αρχικός ενθουσιασμός από την επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού με το εμβόλιο της Pfizer στο Ισραήλ, μετατρέπεται σε ανησυχία. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, καταγράφεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, αποδεικνύοντας ότι οι αναφορές που είχε δημοσιεύσει το υπουργείο υγείας του Ισραήλ περί μείωσης της αποτελεσματικότητας του συγκεκριμένου εμβολίου, είναι αληθινές.

Ισραήλ: Ραγδαία αύξηση στα κρούσματα

Την τελευταία εβδομάδα, τα κρούσματα έχουν σπάσει το φράγμα των 7000 ημερησίως. Αγγίζοντας τα ρεκόρ που κατέγραφε το Ισραήλ προ του εμβολιασμού.

Ραγδαία αύξηση και στους θανάτους από κορονοϊό στο Ισραήλ

Ακόμα πιο ανησυχητική είναι η αύξηση των θανάτων το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού εχθές φτάσαμε τους 55. Αριθμός που είχε να εμφανιστεί από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν το εμβολιαστικό πρόγραμμα ήταν ακόμα στην αρχή του.

Αυτό, ενώ η μετάλλαξη Δ έχει χαμηλότερη θνησιμότητα και οι εμβολιασμένοι ακόμα και αν είναι εκτεθειμένοι στον ιό, μέχρι σήμερα δεν νοσούσαν σοβαρά.

Μπορεί λοιπόν το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένο στο Ισραήλ να έχει ξεπεράσει το 60% του πληθυσμού, φαίνεται όμως ότι δεν αρκεί για να παρέχει το περιβόητο τείχος ανοσίας. Η συζήτηση λοιπόν έχει ήδη ανοίξει στους επιστημονικούς κύκλους, παρά το ότι οι ανησυχίες δεν απολαμβάνουν ανάλογης δημοσιότητας, καθώς οι περισσότερες κυβερνήσεις έχουν επιλέξει τον μαζικό εμβολιασμό ως την μόνη λύση για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Η συζήτηση λοιπόν έχει ήδη ανοίξει στους επιστημονικούς κύκλους, παρά το ότι οι ανησυχίες δεν απολαμβάνουν ανάλογης δημοσιότητας, καθώς οι περισσότερες κυβερνήσεις έχουν επιλέξει τον μαζικό εμβολιασμό ως την μόνη λύση για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Το παράδειγμα της Σουηδίας

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα από το απολύτως αντίθετο μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας, αυτό δηλαδή που εφαρμόστηκε στην Σουηδία. Εκεί, τα κρούσματα έχουν πέσει αισθητά, παραμένοντας σταθερά κάτω από 1000 ημερησίως.

Άκρως ενθαρρυντικά τα μηνύματα από την Σουηδία

Ενώ παράλληλα, ο αριθμός των θανάτων έχει κυριολεκτικά μηδενιστεί, καθώς εχθές η χώρα δεν κατέγραψε ούτε έναν θάνατο από κορονοϊό, ενώ ο μέσος όρος της τελευταίας εβδομάδας είναι μόλις ένας θάνατος την ημέρα.

Αυτό σε μία χώρα που δεν εφάρμοσε κανένα περιοριστικό μετρό για την διαχείριση της πανδημίας. Ούτε καθολικά κλεισίματα, ούτε απαγόρευση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα. Ενώ το εμβολιαστικό πρόγραμμα της, υστερεί ακόμα και από αυτό της Ελλάδας.

Και όμως, παρά το βαρύ τίμημα σε θανάτους που πλήρωσε η Σουηδία λόγω της μη λήψης κατασταλτικών μέτρων στην αρχή της λαίλαπας, τώρα φαίνεται να δικαιώνεται.

Όλα αυτά, σε μία χώρα με μεγαλύτερο πληθυσμό από το Ισραήλ, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λιγότερους κατοίκους από την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This