Η Ζαρίφα Γκαφάρι, πρώτη γυναίκα δήμαρχος στο Αφγανιστάν, συγκλονίζει: «Τρεις φορές αποπειράθηκαν να με δολοφονήσουν οι Ταλιμπάν»! (video)

«Μου επιτέθηκαν με αυτοσχέδια όπλα, με ρουκέτες, "γάζωσαν" με σφαίρες το αυτοκίνητο μου...»

Must Read

Η 29χρονη Ζαρίφα Γκαφάρι, πρώτη γυναίκα δήμαρχος στο Αφγανιστάν, η οποία πρόλαβε την τελευταία -κυριολεκτικά- στιγμή να διαφύγει στη Γερμανία μέσω Πακιστάν, αποκαλύπτει πως οι Ταλιμπάν έχουν κάνει τρεις απόπειρες δολοφονίας σε βάρος της!

Η Ζαρίφα Γκαφάρι, μιλώντας αποκλειστικά στο δελτίο ειδήσεων του OPEN, περιγράφει πως «ήμουν στόχος των Ταλιμπάν. Ήμουν στη μαύρη λίστα εκτέλεσης. Η πατρίδα μου είναι για μένα πιο σημαντική από τη μητέρα μου. Η μητέρα μου, μου έδωσε ζωή, αλλά η χώρα μου, μου έδωσε ιδανικά και αξίες για να προχωρήσω. Αποφάσισα να φύγω για να μπορώ να υψώσω τη φωνή μου, από το να σκοτωθώ». «Σκότωσαν τον πατέρα μου. Με απειλούσαν παντού, μου ζητούσαν να σταματήσω την δουλειά μου. Με απειλούσαν, μου επιτέθηκαν τρεις φορές. Τρεις φορές προσπαθήσαν να με σκοτώσουν. Μου επιτέθηκαν με αυτοσχέδια όπλα, με μεγάλα όπλα, με ρουκέτες. Προσπάθησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητο μου, με πυροβόλησαν, “γάζωσαν” με σφαίρες το αυτοκίνητο μου», δηλώνει η πρώην δήμαρχος του Maidan Shahr.

Η Ζαρίτα Γκαφάρι, την εποχή που τελούσε δήμαρχος του Maidan Shahr

«Ποτέ δεν είχα ονειρευτεί ότι θα ήμουν κάπου ως πρόσφυγας»

«Είμαι εδώ για να υψώσω τη φωνή των γυναικών όλης της χώρας που δεν μπορούν να μιλήσουν. Είμαι εδώ για να υψώσω την σημαία των σκέψεων τους και των ονείρων τους. Δεν είμαι εδώ γιατί αφήνω τη ματωμένη πατρίδα μου», λέει η 29χρονη κοπέλα και συνεχίζει, σημειώνοντας πως «σκέφτομαι πόσο εύκολα κατέστρεψαν τη ζωή μου, πόσο εύκολα έκοψαν τα φτερά μου, πόσο εύκολα κατέστρεψαν το σπίτι μου… τα πάντα. Ποτέ δεν είχα ονειρευτεί ότι θα ήμουν κάπου ως πρόσφυγας».

Η Ζαρίφα Γκαφάρι, γεννημένη το 1992, είναι δικηγόρος, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακτιβίστρια, πολιτικός και επιχειρηματίας. Το 2018, πέρα από πρώτη γυναίκα, έγινε και η νεότερη δήμαρχος στο Αφγανιστάν, ενώ η τελευταία απόπειρα δολοφονίας σε βάρος της από τους Ταλιμπάν, ήταν τον Οκτώβριο του 2020.

  • Παρακολουθήστε τις αποκλειστικές δηλώσεις της Ζαρίφα Γκαφάρι στο OPEN:

*πηγή φωτό: Instagram

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This