Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από την έκρηξη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Και παιδιά μεταξύ των θυμάτων (video)

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερη έκρηξη, η οποία σημειώθηκε κοντά σε ξενοδοχείο που χρησιμοποιούν ως έδρα τους οι Βρετανοί

Must Read

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες που συνεχώς έρχονται από το Αφγανιστάν, αναφορικά με την έκρηξη που προηγήθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, με τα όσα καταγράφουν τα διεθνή ΜΜΕ, πάντως, να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 13 επιβεβαιωμένους νεκρούς, μέχρι στιγμής, ανάμεσά τους και παιδιά.

Με νεότερη ανάρτησή του στο Twitter, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι η έκρηξη στην Πύλη Άμπεϊ του αεροδρομίου ήταν «μέρος μιας πολύπλοκης επίθεσης». «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η έκρηξη στην Πύλη Άμπεϊ ήταν μέρος μιας πολύπλοκης επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα έναν αριθμό θυμάτων, Αμερικανών και αμάχων», έγραψε.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μεταξύ των θυμάτων από την έκρηξη πλησίον του αεροδρομίου της Καμπούλ δεν υπάρχουν Έλληνες, ούτε Αφγανοί πολίτες ελληνικού ενδιαφέροντος.

Πηγή προσκείμενη στους Ταλιμπάν, εξάλλου, ανέφερε πως στην έκρηξη τραυματίστηκαν και πολλοί φρουροί των Ταλιμπάν, ενώ, όπως μεταδίδει η Telegraph, επικαλούμενη το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, ανάμεσα στα θύματα φημολογείται πως είναι τουλάχιστον 4 Αμερικανοί στρατιώτες, οι οποίοι «είναι τραυματίες ή νεκροί».

Νωρίτερα, το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, έκανε λόγο για 11 νεκρούς και τουλάχιστον 15 τραυματίες, μεταξύ των οποίων είναι και πολλοί ξένοι, ενώ, Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών ενδέχεται να είναι και τρεις Αμερικανοί στρατιώτες.

https://twitter.com/MilitaryBWF/status/1430894061083262982

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην Πύλη Άμπεϊ, τη μία από τις τρεις προσβάσεις στο αεροδρόμιο, όπου τις τελευταίες ημέρες συνωστίζονται χιλιάδες Αφγανοί, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να φύγουν από τη χώρα που πλέον ελέγχεται από τους Ταλιμπάν.

https://twitter.com/pulindalak/status/1430911044545748994

Πληροφορίες που μεταδίδει δημοσιογράφος του BBC, αναφέρουν πως υπήρξε και δεύτερη έκρηξη κοντά σε ξενοδοχείο, το οποίο χρησιμοποιούν ως έδρα τους οι Βρετανοί που επιβλέπουν την εκκένωση όσων θέλουν να αποχωρήσουν.

Πυρά σε ιταλικό στρατιωτικό αεροσκάφος

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, πηγή του Υπουργείου Άμυνας της Ιταλίας ανέφερε πως πυρά εκτοξεύθηκαν εναντίον αεροσκάφους C-130J Super Hercules της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, την ώρα της απογείωσής του από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, με την ίδια πηγή να τονίζει πως το αεροπλάνο δεν υπέστη ζημιές κατά το συμβάν.

Ιταλός δημοσιογράφος που επέβαινε στην πτήση δήλωσε στο Sky 24 TG πως το αεροσκάφος μετέφερε σχεδόν 100 Αφγανούς πολίτες. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος, το αεροσκάφος δεν «χτυπήθηκε», ωστόσο ο πιλότος αναγκάστηκε να κάνει μανούβρες, για να αποφύγει τα πυρά, με συνέπεια να προκληθεί πανικός στους επιβαίνοντες. Οι ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών, πάντως, εκτιμούν ότι τα πυρά δεν είχαν στόχο το ιταλικό αεροσκάφος στην Καμπούλ, αλλά να διαλυθεί το πλήθος κοντά στο αεροδρόμιο.

Όσον αφορά στην έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο «Χαμίντ Καρζάι», ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, με ανάρτησή του στο Twitter, επιβεβαίωσε το γεγονός. Αμερικανοί αξιωματούχοι, εξάλλου, έκαναν λόγο πως «πιθανότατα πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας», με χώρες της Δύσης να έχουν προειδοποιήσει το τελευταίο διάστημα για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This