Ξεσηκωμός σε Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία κατά των περιοριστικών μέτρων – Σε 54 ιταλικές πόλεις θα διαδηλώσουν κατά του «πράσινου πάσου» (video)

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους

Must Read

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Βερολίνου για να διαμαρτυρηθούν κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, με τα επεισόδια και τις συλλήψεις να μη λείπουν. Την προσεχή εβδομάδα προετοιμάζεται μεγάλη κινητοποίηση στην Ιταλία, όπου σε 54 πόλεις, άνθρωποι θα διαδηλώσουν κατά της επιβολής του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου».

«Covid-84»

Ορισμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν από τα οδοφράγματα γύρω από το κτήριο του γερμανικού κοινοβουλίου και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Berliner Zeitung τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Πολύς κόσμος πάντως διαμαρτυρόταν για υπερβολική και αδικαιολόγητη χρήση βίας από την αστυνομία.

Περίπου 50 άνθρωποι συνελήφθησαν, ορισμένοι με την κατηγορία ότι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, ανέφερε η αστυνομία. Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές στο twitter, ένστολος αστυνομικός που συμμετείχε στη διαμαρτυρία, συνελήφθη από συναδέλφους του!

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Έχω τη δική μου άποψη» και «Covid-84», που παραπέμπει στο μυθιστόρημα «1984» του Τζορτζ Όργουελ.

https://youtu.be/7fWw17W91BA

Η κινητοποίηση αυτή σημειώνεται έναν μήνα πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές. Οι κυριότεροι υποψήφιοι για την καγκελαρία έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή στους αυστηρούς περιορισμούς του περασμένου έτους, ούτε lockdown στη χώρα.

Η Γερμανία, όπου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 3,9 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας. Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε ότι καταγράφηκαν 10.303 νέα κρούσματα και 22 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 92.096.

Για να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη διανομή δωρεάν τεστ από τις 11 Οκτωβρίου – εξαιρούνται όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν, όπως οι έγκυες (σ.σ. εδώ όμως…) και τα μικρά παιδιά.

https://youtu.be/6KkzR-4Hkr8

Επίσης, όσοι επιθυμούν να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης ή σε γήπεδα και να συμμετάσχουν σε θρησκευτικές τελετές θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί, να έχουν αρνητικό τεστ ή να διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.

Πολυπληθείς συγκεντρώσεις σε Λονδίνο και Παρίσι

https://youtu.be/xwOgOtio9Ik

Οργανώνονται αντιδράσεις κατά του «πράσινου πάσου» στην Ιταλία

Στην Ιταλία από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου το «πράσινο πάσο εμβολιασμένου» θα είναι υποχρεωτικό και για την πρόσβαση σε τρένα και αεροπλάνα. Εξαιρούνται από το μέτρο, μόνον τα τρένα με διαδρομές που δεν αρχίζουν και τελειώνουν, μέσα στον ίδιο νομό.

Μέσω διαδικτύου ανακοινώθηκε ότι οι πολίτες που αμφισβητούν την υποχρεωτική χρήση του «πάσου», πρόκειται να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους την Τετάρτη, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς πενήντα τεσσάρων πόλεων της χώρας. Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν στις 2.30 το μεσημέρι της Τετάρτης, και αναμένεται να λήξουν το βράδυ.

Η ιταλική κυβέρνηση πάντως δεν προτίθεται να αλλάξει τις αποφάσεις της και επαναλαμβάνει ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να προστατευθεί, πρώτα απ΄όλα, η δημόσια υγεία. Όπως υπογραμμίζει ο Τύπος, η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται σύντομα να αυξήσει την ισχύ του πράσινου πάσου από έξι μήνες σε ένα χρόνο.

Μέχρι τώρα, οι κάτοικοι της Ιταλίας οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον εμβολιαστικό κύκλο κατά του κορωνοϊού, είναι το 60% των πολιτών άνω των 12 ετών. Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση Ντράγκι έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό του 80% του πληθυσμού, αν και γιατροί του νοσοκομείου λοιμωδών νοσημάτων της Ρώμης, Λάτζαρο Σπαλαντσάνι, τονίζουν ότι θα ήταν καλύτερο να προστατευθεί, με την εκστρατεία εμβολιασμού, τουλάχιστον το 85% των κατοίκων της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This