Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Τραμπ: «Ναι» στην επιστροφή της Ρωσίας στους ισχυρούς – Λαβρόφ: Δεν το ζητήσαμε ποτέ!

Παιχνίδια εξουσίας παίζουν οι ηγέτες των υπερδυνάμεων του πλανήτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να δηλώνει πως τείνει να πει «ναι» στην επιστροφή της Ρωσίας στο γκρουπ των ισχυρών της G7 και τον Σεργκέι Λαβρόφ να απαντά πως η κυβέρνηση της χώρας του δεν έθεσε ποτέ θέμα επιστροφής της!

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι θα ήταν διατεθειμένος να προσκαλέσει τη Ρωσία να συμμετάσχει στη Σύνοδο των G7 που θα διοργανώσει η χώρα του το 2020, λέγοντας τα εξής:

«Θα δούμε… Είχαμε μια συζήτηση και όχι ψηφοφορία ή κάτι τέτοιο, αλλά είχαμε μια συζήτηση για τη Ρωσία. Τείνω να πω “ναι”, ορισμένοι διαφωνούν μαζί μου, ορισμένοι όχι».

«Έτσι, είχαμε πράγματι μια συζήτηση για τη Ρωσία. Θα δούμε, νομίζω ότι είναι συμφέρον, αλλά άλλοι άνθρωποι δεν συμφωνούν απαραίτητα», πρόσθεσε ο Τραμπ.

«Εμείς δεν ζητήσαμε τίποτε…»

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αρνείται ότι η χώρα του έχει θέσει ζήτημα επιστροφής της.

«Η Ρωσία δεν έχει θέσει ποτέ το θέμα της επιστροφής της στους G8, απ’ όπου αποβλήθηκε το 2014, λόγω διαφωνιών σχετικά με τα γεγονότα στην Κριμαία και την Ουκρανία και ποτέ δεν ζήτησε από κανέναν να προωθήσει την επιστροφή της», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τη Δευτέρα.

«Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών, δεν έχουμε θέσει το θέμα των G8 σε επαφές μας με κανέναν. Ειλικρινά μιλώντας, ούτε καν το έχουμε κατά νου, όταν κάνουμε τα σχέδια της εξωτερικής πολιτικής μας», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του και επισήμανε: «Δεν ζητήσαμε από κανέναν να κάνει τίποτα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ