Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022

Η Αλβανία μουσουλμανοποιεί με Αφγανούς τα χωριά της Βορείου Ηπείρου

Τα Τίρανα (με τουρκικές... ευλογίες ) βαφτίζουν το «μπουλούκι» από την Καμπούλ «καλλιτέχνες»

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

«Δώρο εξ ουρανού» για τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, στα σχέδιά του να «πνίξει» τα ελληνικά χωριά της Βορείου Ηπείρου με χιλιάδες πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, αλλοιώνοντας τη δημογραφική σύνθεση της περιοχής, ήρθε με την κατάληψη της εξουσίας στη μακρινή ασιατική χώρα από τους Ταλιμπάν.

Αυτό που δεν μπορεί να καταφέρει από το 2016, με πρόσχημα το λεγόμενο «σχέδιο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου», στην Αδριατική, τους νόμους που θεσπίζει για τις περιουσίες των Ελλήνων και τις μετακινήσεις πληθυσμών από τον αλβανικό Βορρά, του το προσέφερε μέσα σε μία νύχτα η κατάρρευση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Ήδη, από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση Ράμα εξέφρασε την ετοιμότητά της να «φιλοξενήσει» Αφγανούς πρόσφυγες, που προσπαθούν να διαφύγουν από τη χώρα, καθώς υπήρξαν συνεργάτες σε δυτικές υπηρεσίες και διπλωματικές αποστολές, με το επιχείρημα ότι ανταποδίδει τη στήριξη των ΗΠΑ και λοιπών συμμάχων στο ΝΑΤΟ, στην ένταξη της Αλβανίας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι Αλβανοί θέλουν να φιλοξενήσουν σε τελική φάση 70.000 Αφγανούς στα εδάφη που διαβιοί η ελληνική μειονότητα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Χειμάρρας, ώστε οι Έλληνες να καταστούν μειοψηφία. Στην πραγματικότητα, εάν το σχέδιο ολοκληρωθεί (θα ολοκληρωθεί, εάν δεν υπάρξει σθεναρή αντίδραση της Αθήνας), η ελληνική μειονότητα θα υπάρχει μόνο στα χαρτιά…

Πρόκειται για σχέδιο που επεξεργάστηκαν ταχέως μετά την κρίση στο Αφγανιστάν οι Τουρκοσύμβουλοι του μισέλληνα Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος τώρα επιχειρεί να το υλοποιήσει, υπό τον μανδύα θετικής συνδρομής στην ανθρωπιστική κρίση που έρχεται, υποκρινόμενος ότι αυτό απαιτεί η συμμαχική του συνείδηση, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ…

Από την Πέμπτη (26/08), ο Αλβανός πρωθυπουργός απαγγέλλει «νέο ποίημα» για τους Αφγανούς που πρόκειται να δεχθεί η χώρα του στο έδαφός της, προκειμένου να κατευνάσει αντιδράσεις ακόμα και συμπατριωτών του, λέγοντας πως οι Αφγανοί που θα φθάσουν στη χώρα του «δεν είναι απλοί άνθρωποι»! Εξήγησε περαιτέρω ότι το αφγανικό «μπουλούκι» 2.000 ανθρώπων που θα καταφθάσει στην Αλβανία, φυσικά υπό τουρκική καθοδήγηση, είναι καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, κινηματογραφιστές, αστέρες της ηθοποιίας (sic) και γενικότερα γνώριμα πρόσωπα από διεθνή κινηματογραφικά δίκτυα…

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Βροντερό «όχι» της Γερμανίας για μεταφορά πυραύλων Patriot στην Ουκρανία

Μόνο Αλβανός θα μπορούσε να εκτοξεύει τέτοιες αρλούμπες προς τους ψηφοφόρους του και να γίνεται πιστευτός… Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα himara.gr, ο Ράμα, ακολουθώντας συνταγές του αφεντικού του, Ταγίπ Ερντογάν, παρουσιάσθηκε δήθεν πονόψυχος και με ποιητική διάθεση, διερωτώμενος: «Πώς μπορούμε να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους στη λάσπη; Πώς μπορούμε να κλείσουμε το παράθυρο της δημιουργικότητας, των ονείρων και των ελπίδων για πάντα;»

Το ανησυχητικό είναι ότι, σύμφωνα με τον Ράμα, δεν πρόκειται για «προσωρινή» εγκατάσταση προσφύγων, όπως σημείωσε, αλλά ακόμα και για μόνιμη, εφόσον οι πρόσφυγες αυτοί το επιθυμούν.

Σύμφωνα με τελευταίες δηλώσεις Αλβανών αξιωματούχων, με πρώτη την υπουργό Εξωτερικών, ο αρχικός αριθμός των προσφύγων που προτίθεται να φιλοξενήσει η Αλβανία στο έδαφός της είναι 4.000. Ο αριθμός αυτός κυμαίνεται από δήλωση σε δήλωση και πάντως, δεν πρόκειται για μερικές εκατοντάδες, όπως αναφερόταν σε αρχικές δηλώσεις του Ε. Ράμα. Στην αρχικές δηλώσεις του είχε αναφέρει πως θα μεταφερθούν στην Αλβανία μερικές εκατοντάδες Αφγανών. Αργότερα, ο ίδιος ανέβασε τον αριθμό σε σε 1.000… Οι 1.000 έγιναν μέσα σε λίγα 24ωρα 4.000, ακολούθως δε 5.000 πρόσφυγες. Ωστόσο, στην πορεία επινοήθηκε η ταυτόχρονη στέγαση Αφγανών με την αλλοίωση των ελληνικών πληθυσμών στη Βόρειο Ηπειρο και ο αριθμός δύναται να ανέλθει ακόμα και στα 70.000 άτομα… Ήδη, η Αλβανία φιλοξενεί μια πρώτη ομάδα Αφγανών, που στεγάζεται σε κοιτώνες στην πανεπιστημιούπολη των Τιράνων.

Αμέσως μετά τη διάσκεψη των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που συγκάλεσε εσπευσμένα ο γ.γ. της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ (21/08), η Αλβανή ΥΠΕΞ Όλτα Τζάτσκα σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε ότι «η Αλβανία είναι έτοιμη να στεγάσει χιλιάδες Αφγανούς», αφήνοντας μάλιστα αιχμές για εκείνες τις χώρες που αντιδρούν σε μια τέτοια «υποχρέωση».

Ανάλογη στάση τηρεί, με περισσότερα προσχήματα, η κυβέρνηση στα Σκόπια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις διπλωματικών παραγόντων, οι αμερικανικές πρεσβείες στις χώρες αυτές, και γενικότερα στη Βαλκανική, ασκούν αφόρητες πιέσεις στις κυβερνήσεις σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία και Σκόπια να δεχθούν πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, στο πλαίσιο συμμαχικών υποχρεώσεων. Το ίδιο δεν συνέβη προς την κυβέρνηση στην Αθήνα, καθόσον η χώρα μας πιέζεται ήδη με υπέρογκο αριθμό προσφύγων, γεγονός που η Ουάσινγκτον αναγνωρίζει μέσω της εδώ διπλωματικής της αποστολής.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Με «σοβαρές συνέπειες» απειλεί ο Πούτιν, αν η Δύση προχωρήσει στη θέσπιση πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

«Η Ελλάδα πρέπει να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τις πιέσεις στα σύνορά μας»

Τους κινδύνους για την ελληνική μειονότητα επισημαίνει και ο πρέσβης ε.τ. Δημήτρης Καραϊτίδης, ο οποίος σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ σημείωσε ότι «είναι δόλιες οι προθέσεις της Αλβανίας, η οποία τελεί υπό την έντονη και συνεχή επιρροή της Τουρκίας. Πρόκειται για ανησυχητικό και ζοφερό θέμα», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ήταν «μη αναμενόμενη» η αντίστοιχη κίνηση των Σκοπίων, εκφράζοντας την ελπίδα να έχει μικρές διαστάσεις.

«Η Ελλάδα πρέπει να λάβει τα αναγκαία μέτρα και προφυλάξεις για να αποφύγουμε πιέσεις που θα εκδηλώνονται (ταυτόχρονα) από την πλευρά του Αιγαίου και από την πλευρά της Αλβανίας» ανέφερε σχετικά, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται προσοχή, ετοιμότητα και καλή προετοιμασία».

Εκτίμησε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα θα δεχθεί έντονη πίεση λόγω των γεγονότων στο Αφγανιστάν. «Τα γεγονότα στο Αφγανιστάν είναι πολύ σοβαρά και, αναμφιβόλως, ιδιαίτερα ανησυχητικά. Προκάλεσαν αιφνιδιασμό στη διεθνή κοινή γνώμη και σε μεγάλο μέρος της αμερικανικής. Αυτό δείχνει πόσο περίεργη, κατά ήπια φρασεολογία, και απρόοπτη ήταν η απόφαση Μπάιντεν. Είχε ήδη ληφθεί η απόφαση επί ημερών του Ντ. Τραμπ, την οποία ωστόσο ο νέος Αμερικανός πρόεδρος δεν μετέβαλε. Κινήθηκε μέσα στο πλαίσιο δρομολογημένης γραμμής. Αυτά, όμως, που έχουν συμβεί αφήνουν περιθώρια έντονης κριτικής».

Ο πρέσβης εκτιμά ότι «όντως, ως Ελλάδα θα είμαστε στην πρώτη γραμμή», διότι η Τουρκία έχει ήδη αρχίσει να προϊδεάζει για τις κινήσεις της, κυρίως πιέζοντας για να εξασφαλίσει περισσότερους πόρους από την Ε.Ε.

Ως προς το τι σημαίνει η ανοιχτή πρόσκληση της Αλβανίας να έλθουν να εγκατασταθούν Αφγανοί πρόσφυγες στο έδαφός της, είναι πασιφανές ότι το δίδυμο Τουρκία – Αλβανία θα επιχειρήσει να εξαντλήσει τις κινήσεις εκείνες που θα φέρουν την Ελλάδα για μία ακόμα φορά σε δύσκολη θέση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφυροκόπημα του αμερικανικού Fox κατά της Τουρκίας

Το σφυροκόπημα του Fox κατά της Τουρκίας με αφορμή τους βομβαρδισμούς Κούρδων αμάχων αλλά...

Κίνα: Δέκα νεκροί μετά από φωτιά σε πολυκατοικία

Τέλος δεν έχουν οι τραγωδίες με νεκρούς πίσω από τις οποίες κρύβεται μια φωτιά...

Με βέτο απειλεί η Βουλγαρία τα Σκόπια για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση

«Ο δρόμος των Σκοπίων για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση περνά μέσα από την...

Τέλος στη «ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα» βάζει με νομοσχέδιο η ρωσική βουλή

Η Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) ενέκρινε σήμερα ένα νομοσχέδιο που διευρύνει την απαγόρευση της...

Βροντερό «όχι» της Γερμανίας για μεταφορά πυραύλων Patriot στην Ουκρανία

Η Γερμανία ξέκοψε το ενδεχόμενο να δοθούν στην Ουκρανία αντιαεροπορικές συστοιχίες Patriot που βρίσκονται...

Αποκάλυψη τώρα: Η βοήθεια της Δύσης βορά των διεφθαρμένων ελίτ της Ουκρανίας!

Καληνύχτα Κίεβο, καλημέρα Κυανή Ακτή! - Προσωπικές περιουσίες και μεγάλη ζωή για πολιτικούς, ολιγάρχες και επιχειρηματίες με τα λεφτά των Δυτικών - Μαύρη μπίζνα και με τη συμφωνία σιτηρών

Ότι θέλει κάνει η Τουρκία στη βόρεια Συρία: Βομβαρδισμοί 150 μέτρα από τις αμερικανικές...

Οκτώ Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν από τα τουρκικά πλήγματα, το βράδυ της Τετάρτης, στο Αλ...

Με προσωπική επίθεση σε Μητσοτάκη και Δένδια απάντησε η Άγκυρα μέσω Τσελίκ

Μοναδική ασχολία του καθεστώτος Ερντογάν είναι η Ελλάδα, αφού δεν περνάει μέρα που να...

Με «σοβαρές συνέπειες» απειλεί ο Πούτιν, αν η Δύση προχωρήσει στη θέσπιση πλαφόν στο...

Την ώρα που οι «27» της Ευρωπαϊκής Ενωσης πασχίζουν να βρουν λύση στο φλέγον...

Σοκ στη Ρωσία: Με πυροβόλο όπλο εκτέλεσε τρεις ανθρώπους σε εμπορικό κέντρο

Σοκάρει η εν ψυχρώ δολοφονία τριών ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο στη Ρωσία, με τον...

Προσφυγικά: Διεθνής κατακραυγή για την προσαγωγή του βραβευμένου φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού

Σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη ασκούν εγχώριες, αλλά και διεθνείς οργανώσεις, μετά τα...

«Βέτο» από 15 χώρες στο πλαφόν που προτείνει η Κομισιόν για το φυσικό αέριο

Η χθεσινή αντίδραση της Ισπανίας μάς είχε προϊδεάσει για το γεγονός ότι δεν υπήρχε...

«Ευτυχώς ο γιος μου δεν είναι ομοφυλόφιλος» δήλωσε ο πατέρας του μακελάρη που σκότωσε...

Μπορεί ο γιος του να εκτέλεσε εν ψυχρώ 5 άτομα, ωστόσο ο πατέρας του...

Ευρωκοινοβούλιο: Χαστούκι στον Ερντογάν για τις ΑΟΖ

Αν και δεν αρκεί για να μπει αποφασιστικά φρένο στη διαρκή προκλητικότητα της Άγκυρας,...

300 μέτρα από αμερικανικές δυνάμεις το χτύπημα της Τουρκίας στη Συρία!

Διασταυρώνεται από αμερικανικές πηγές το τουρκικό χτύπημα δίπλα σε αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.Οι δυνάμεις των...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αρχισμηνίας 28 ετών ο νεκρός του σοκαριστικού τροχαίου στη Μεσογείων!

Το παλικάρι έτρεχε να προλάβει το λεωφορείο για να πάει στην υπηρεσία του στην Τανάγρα

«Έσπασε» τη σιωπή του ο αδελφός του πατέρα Αντώνιου: «Γνωρίζω τον αδελφό μου, την αθωότητά του»

Τι λέει από τη Χίο ο πάτερ Διονύσιος - Πληροφορία σοκ: «Κρατήστε το στόμα σας κλειστό, θα σας σκοτώσουμε»! Απειλές για την υπόθεση της «Κιβωτού»;

Χαμός στον αέρα με Λιάγκα και εργαζόμενο στην «Κιβωτό»: «Ντροπή σου!»

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στον αέρα της εκπομπής «Πρωινό»...

Χαμός στο Open με τον «φυσιογνωμιστή» Evan Γεωργουλάκη και τον Γιώργο Καραμέρο!

Θερμό επεισόδιο είχαμε σήμερα μεταξύ του «φυσιογνωμιστή» Evan Γεωργουλάκη...

NEWSROOM