Γιορτάζουν οι Ταλιμπάν την αποχώρηση των τελευταίων Αμερικανών (video)

Το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ δεν διαθέτει πλέον υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας

Must Read

Αποχώρησαν από το Αφγανιστάν και οι τελευταίοι Αμερικανοί στρατιώτες που απέμεναν στη χώρα, αφήνοντάς την έρμαιο στα χέρια των Ταλιμπάν. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μόλις ανακοινώθηκε η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων ακούστηκαν πυροβολισμοί στην Καμπούλ.

Δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην πόλη άκουσαν πυρά από διάφορα φυλάκια ελέγχου των Ταλιμπάν, καθώς και τους ίδιους να αλληλοσυγχαίρονται.

Ο επικεφαλής της κεντρικής διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγός Κένεθ Μακένζι επιβεβαίωσε ότι ο αμερικανικός στρατός ολοκλήρωσε την αποχώρηση των δυνάμεών του από το Αφγανιστάν. Ο τελευταίος Αμερικανός πολίτης έφυγε από τη χώρα το μεσημέρι, πριν από περίπου 12 ώρες.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Καμπούλ επιβιβάστηκε στην τελευταία πτήση ενός C-17 που αναχώρησε από το αεροδρόμιο. «Το τελευταίο C-17 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Καμπούλ στις 19.29 (22.29 ώρα Ελλάδας) της 30ης Αυγούστου» είπε ο Μακένζι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Μολονότι οι στρατιωτικές εκκενώσεις τελείωσαν, συνεχίζεται η διπλωματική αποστολή για να διασφαλίσουμε ότι περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες και οι επιλέξιμοι Αφγανοί θα μπορέσουν να φύγουν», πρόσθεσε. Όπως διευκρίνισε, οι Αμερικανοί που παραμένουν στο Αφγανιστάν είναι λίγες εκατοντάδες.

Προειδοποιήσεις…

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ προειδοποίησε απόψε ότι το διεθνές αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι της Καμπούλ δεν διαθέτει πλέον υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, μετά την αποχώρηση των τελευταίων Αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν.

Η FAA σημείωσε ότι οποιοδήποτε αεροπλάνο θέλει να προσγειωθεί στην Καμπούλ ή περνά από τον εναέριο χώρο του Αφγανιστάν θα πρέπει να επιδεικνύει «μεγάλη προσοχή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This