Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Εβδομηντάχρονος κέρδισε την ιπποδρομία του «Τζέγκινς Χανς», την μεγαλύτερη στον κόσμο

Θεωρείται η μεγαλύτερη σε μήκος και δυσκολότερη ιπποδρομία στον κόσμο και είναι γνωστή σαν «η ιπποδρομία του Τσέγκινς Χανς» καθώς οι καβαλάρηδες και τα άλογά τους πρέπει να τρέξουν διαδρομή παρόμοια με αυτή που ακολουθούσαν οι πληροφοριοδότες του Χανς με τα άλογά τους για να του παραδώσουν τα μηνύματα. Φέτος τα «γυαλιά» σε πολλούς νεαρούς αναβάτες έβαλε ένας 70χρονος καθώς έκοψε πρώτος το νήμα.

Ο συνταξιούχος Μπομπ Λόνγκ πέρασε πολλούς μήνες κάνοντας προπόνηση για το Mongol Derby όπως αποκαλείται ο αγώνας με άλογα σε διαδρομή μήκους 1.000 χιλιομέτρων στις στέπες της Μογγολίας.

Μελέτησε τα χαρακτηριστικά και τη στρατηγική όλων προηγούμενων νικητών και δημιούργησε την δική του τακτική για την ιπποδρομία που διαρκεί 10 ημέρες. Οι 40 διαγωνιζόμενοι μπορούν να αλλάζουν άλογο κάθε 40 χιλιόμετρα όμως οι ίδιοι πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν εξαιρετική αντοχή, καθώς έχουν ελάχιστο χρόνο ξεκούρασης. Οι θυσίες κατά την προετοιμασία του Λονγκ απέδωσαν και έφτασε πρώτος στην πόλη Jargaltkhaan στην οποία ολοκληρώθηκε ο αγώνας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ